Mestaruusratkaisu venyi lentopalloliigassa – ilmiömäisen toisen erän pelannut LP Kangasala hakee finaalisarjaa tasatilanteeseen perjantaina Pitkäjärvellä

Kuusamon Pölkky, joka toistuvasti on ollut finaalisarjassa aavistuksen vastustajaansa terävämpi ratkaisuhetkillä, joutui tunnustamaan selkä seinää vasten pelanneen LP Kangasalan paremmakseen Mestaruusliigan viidennessä finaaliottelussa.

Pölkky johti ottelusarjaa voitoin 3–1 ennen keskiviikkoista kohtaamista, ja mestaruus heltiää neljällä voitolla. Kuusamo olikin saanut kotiotteluunsa tuekseen vielä tiistai-iltaakin suuremman yleisön, yli 700 katsojaa.

Kotijoukkue vei ensimmäisen erän mutta jäi toisessa täysin vastaantulijaksi. Harvassa runkosarjaottelussakaan LP on jättänyt vastustajansa kuuteen eräpisteeseen, kuten nyt. Sen tuoman itseluottamuslisän turvin kangasalalaiset ottivat seuraavista eristä tarvittavat voitot, vaikka molemmissa Kuusamo nousikin vielä uhkaavasti 22–22-tilanteeseen.

Vierasjoukkue juotti emännille karvasta kalkkia ja piti omat mestaruushaaveensa elossa ottamalla lopulta otteluvoiton eräluvuin 1–3 (25–21, 6–25, 22–25, 22–25).

Ronja Heikkiniemi jatkoi vahvoja otteitaan ja oli koko kentän paras pistenainen (21/+19). Tulitukea antoivat mainiosti edellispelistä tasoaan nostanut Gabriela Da Silva (20/+13) ja tasaisesti suorittava Emmi Riikilä (17/+10).

Finaalisarja on nyt Kuusamon hyväksi 3–2. Seuraava ottelu pelataan LP:n kotisalissa Pitkäjärvellä perjantaina.