Taidemuseossa puhutaan taiteesta sairaaloissa

Kuvanveistäjä, kuvataiteilija Kerttu Horila sekä Tampereen yliopistollisen sairaalan taidekokoelmaa esittelevä Sirpa Joenniemi ovat puhujina Kimmo Pyykkö -taidemuseon yleisötilaisuudessa Kangasalla torstaina 12.5. kello 17.30. Valtuustosalissa järjestettävä tilaisuus on osa Sirkusväkeä -näyttelyn ohjelmaa, ja siihen on vapaa pääsy.

Osa Kerttu Horilan teoksesta Lepotauko (Tays R-rakennus, Tampere 2007). Kuva: Kerttu Horila.

Kerttu Horila kertoo sirkusaiheisista teoksistaan ja Sirpa Joenniemi esittelee Taysin taidekokoelmasta vastaavaa Raimo Anttilan taidetoimikuntaa. Museolehtori haastattelee puhujia, ja yleisökysymyksille varataan aikaa.

Kimmo Pyykkö -taidemuseon Sirkusväkeä -näyttelyssä on esillä Kerttu Horilan puhuttelevia keraamisia sirkushahmoja. Hänen töitään on esillä myös paljon julkisissa tiloissa, kuten Taysin sairaaloissa.