Pälkäneellä työttömyys painuu yhä alaspäin – kourallinen kuntia pudotti työttömien työnhakijoiden määrää vuodentakaisesta yli 30 prosentilla

Pälkäneen työllisyystilanne oli huhtikuun lopussa Pirkanmaan kärkeä. Työttömyysasteeksi kirjattiin 5,6 prosenttia, jonka alle kiilasivat vain Vesilahti 5,1 prosentillaan sekä Pirkkala, Ylöjärvi ja Punkalaidun 5,4 prosentillaan.

Pälkäne, Ylöjärvi ja Pirkkala kuuluivat myös siihen pirkanmaalaiskuntien joukkoon, jossa koettiin työttömyysluvuissa suurimmat positiiviset muutokset ja työttömien työnhakijoiden määrä laski vuodentakaisesta vähintään 30 prosenttia.

Kangasalankin työllisyystilanne on pirkanmaalaisittain hyvä. Kangasalla työttömyysaste oli huhtikuussa 6,7 prosenttia, kun se koko Pirkanmaalla oli 8,1 prosenttia. Korkeimmat työttömyysluvut olivat Kuhmoisissa ja Tampereella; Kuhmoisten työttömyysaste oli 11,6 ja Tampereen 9,6 prosenttia.

Pirkanmaalla yli vuoden työttömänä olleiden määrä laski, mutta vastaavasti yli kaksi vuotta työtä vailla olleiden määrä kasvoi.

Tiedot käyvät ilmi Pirkanmaan Ely-keskuksen julkaisemasta työllisyyskatsauksesta.