Vain muutaman stetsonin tähden – Pälkäneen lukion oppilaiden musikaali on yhden illan seikkailu villissä lännessä

Lukiolaismusikaalin päähenkilöinä seikkailevat häikäilemätön ja apulaistaan kyykyttävä seriffi, jonka ylikorostunut itsetunto nojaa todellisuudessa näppärän ja seriffiä auliisti auttavan apulaisen nokkeluuteen.

Saluuna, jossa nähdään Pälkäneen lukion oppilaiden musikaali, on avoinna vain keskiviikkoiltana.

Villiin länteen sijoittuva musikaali Vain muutaman stetsonin tähden vie katsojan saluunan lisäksi seriffin toimistoon ja luonnollisesti pankkiin.

Lukiolaismusikaalin päähenkilöinä seikkailevat häikäilemätön ja apulaistaan kyykyttävä seriffi, jonka ylikorostunut itsetunto nojaa todellisuudessa näppärän ja seriffiä auliisti auttavan apulaisen nokkeluuteen. Toisen päähenkilöparin muodostavat äiti ja tytär, joiden elämä ei ole aivan tavallisimmasta päästä. Käsikirjoituksessa heidän nimensä ovat ”Pahismutsi” ja ”Pahistytär”, joten jotain hämärää heidän touhuissaan on oltava.

Näiden kaksikkojen tiet kohtaavat, kun seriffi apulaisineen syventyy stetsonimummon kojusta kadonneiden päähineiden arvoitukseen. Kun syyllistä etsitään ja rikoksia ratkotaan, seriffistä paljastuu toinen toistaan nurjempia puolia. Katsoja voikin pohtia, kuka lopulta on tarinan sankari ja kuka rikollinen.

Musikaalin yleisölle avoin iltanäytös on keskiviikkona 1.6. kello 18 yhtenäiskoulun auditoriossa. Pääsylippuja ei ole myynnissä, halukkaat voivat lahjoittaa rahaa opiskelijoiden keräyslippaaseen.

 

Motivoitunut tekijäjoukko

Viime vuonna osa tekijäporukasta käsikirjoitti ja valmisti näytelmän, jota ei kuitenkaan päästy esittämään koronarajoitusten vuoksi. Harmittava käänne jopa karsi hieman innokkuutta lähteä uuteen projektiin, ja musikaalia tehtiinkin tällä kertaa ennätyksellisen pienellä porukalla.

Vastoinkäymisiltä ei vältytty tässäkään produktiossa. Esimerkiksi aikatauluongelmat ja lukion arkea värittävä kiire ovat piinanneet projektia alusta asti. Onneksi vaikeuksienkin kautta todettiin olevan mahdollista päästä lopulta päämäärään. Samalla opiskelijat osoittivat melkoista sitoutuneisuutta ja joustavuutta: vaikka työtä on pienellä joukolla ollut huimasti, on tekijöiden motivaatio ollut mainiota. Onkin hienoa, että viime vuoden pettymyksen sijaan, esitys päästään tällä kertaa toteuttamaan monessa näytöksessä ja suurelle yleisölle.

Rooleissa nähdään lukion ykkös- ja kakkosluokkalaisia opiskelijoita: Valteri Raatikainen (seriffi), Aatu Stenman (seriffin apulainen), Ronja Kallioinen (Pahistytär), Sara Tuhola (Pahismutsi), Aada Pajula (Stetsonimummo ja laulajatar), Veeti Karhu (intaani) ja Tianna Salonen (pankkivirkailija ja baarimikko). Musiikkiryhmässä ovat laulajina Sanni Husso ja Aino Verho sekä kolme muusikkoa: Mikael Lohtander, Silja Rantanen ja Aleksi Räväsmäki). Lisäksi valot ja äänet hoitaa Sanni Vaittinen.

Rekvisiittaa on tehnyt Ronja Kallioinen yhdessä kuvataiteen kurssille osallistuneen Jere Takasen kanssa. Hänen kädenjälkensä näkyy musikaalijulisteen kuvassa, mutta valitettavasti hänen piirtämänsä heijastettavat taustalavasteet eivät ole mukana musikaalissa aikatauluongelmien vuoksi.

Vastuuopettajina ovat toimineet Ive Riihimäki (musiikki), Kaija Saari (lavasteet) ja Satu Kotiranta (näyttämötyö).

Käsikirjoituksesta vastaavat Ronja Kallioinen, Aatu Stenman, Valtteri Raatikainen ja Sara Tuhola.