Sahalahden museomakasiinin näyttelyt nostavat maljan valokuvaukselle, ja vievät matkalle ahdingosta kohti toivoa

Valkeakoski-opiston Sahalahden valokuvausryhmän toteuttama teos osana näyttelyä Malja valokuvaukselle.

Sahalahden museomakasiinilla avautuivat tiistaina 21. kesäkuuta Valkeakoski-opiston Sahalahden valokuvaus- ja maalausryhmäläisten taidenäyttelyt. Näyttelyissä on esillä ryhmäläisten teoksia vuosilta 2021–2022.

Maalausryhmäläisten näyttelyn nimi Matkalla valoon viittaa näyttelysihteeri Sanna-Mari Kaipion mukaan niin fyysiseen matkaan toisenlaisiin luonnonympäristöihin kuin myös matkaa ahdingosta kohti toivoa.

– Matkan valoon voi myös ajatella olevan sellainen hetki, jolloin pysähdymme aistimaan meitä ympäröivän valon, Kaipio kertoo.

Teokset on toteutettu pääosin akryyli- ja öljyväreillä kankaalle, mutta mukana on myös kokeellisia sekatekniikkatöitä. Maalausryhmäläisten oppaana on näyttelyn myötä eläkkeelle siirtyvä kurssin monivuotinen opettaja Irene Karanka.

Valokuvausryhmän näyttelyn nimi on Malja valokuvaukselle. Kuvissa korostuvat erilaiset luonnonmaisemat aina Laipanmaan metsistä Lappiin ja Keniaan asti. Näyttelyssä on esillä myös paljon kurssilasten yhteistyönä ottamia kuvia, kuten pimeällä Huutijärven uimarannalla otettuja, valomaalaustekniikalla leikitteleviä ryhmäkuvia.

Näyttelyt ovat avoinna 21. kesäkuuta – 16. heinäkuuta museomakasiinin aukioloaikoina tiistaista lauantaihin kello 11–17.