Luentoja Kimmo Kaivannosta ja Teemu Keskisarjalta

Teemu Keskisarjan edellisellä vierailulla Kangasala-talossa liput myytiin loppuun.

Torstaina 29.9. filosofian tohtori, FT Kimmo Sarje luennoi Kimmo Pyykkö -taidemuseolla aiheesta “Kimmo Kaivannon taiteen ajankohtaisuus”. Luennolle on vapaa pääsy, ja luentovieraat voivat maksutta vierailla näyttelyssä. Kimmo Sarje toimii Kimmo Kaivanto – Politiikka ja poesia -näyttelyn kuraattorina sekä Kimmo Kaivanto säätiön puheenjohtajana.

Syksyn toinen yleisöluento pidetään 13.10., jolloin luennoitsijana on väitöskirjatutkija, valokuvataiteilija Lauri Eriksson aiheenaan ”Kimmo Kaivannon kantaaottava taide 1960–1970-lukujen murroksessa: Käden ja sormien teema – ihminen, yhteiskunta ja taiteen historia”.

Luennot toteutetaan yhteistyössä Valkeakoski-opiston kanssa.

Kangasala-talossa kuullaan lähiaikoina myös historioitsija Teemu Keskisarjaa.

Suurta kansansuosiota nauttiva Keskisarja, muusikko Juha Repo ja Kannaksen pojat nousevat tiistaina 11.10. kello 15 Kangasala-salin lavalle teemanaan ”Sellanen ol sodan ja rauhan Viipuri”.

Keskisarja kertoo Viipurista, Repo ja Kannaksen pojat esittävät teemaan sopivaa musiikkia.

 

Konsertit seuraavat

Juice Leskistä on pidetty suomalaisen rock-musiikin isähahmona ja manserockin luojana. Hän oli nerokas laulaja ja lauluntekijä, sanoittaja ja kirjailija, joka on laulanut itsensä omintakeisilla kappaleillaan kaikkien suomalaisten sydämiin. Suomen Musiikkiteatterin tuottamassa musikaalissa Viidestoista yö lauantain 15.10. kahdessa esityksessä Juicea esittää muusikko Matti Mikkonen alias Matthau Mikojan, manserokkari jo toisessa sukupolvessa. Juicen suurimpien klassikoiden lisäksi kuulemme Mikko Alatalon tuotantoa, manserockin parhaita paloja, unohtamatta Tuuliajolla -risteilyn hulvattomia yhtyeitä.

Suomalaisen rockin pioneereja ovat myös ”Cowboy-Twinsit” Mato Valtonen ja Jore Marjaranta, jotka nousevat lavalle perjantaina 14. lokakuuta. He halusivat perustaa bändin, jossa myös yleisö pääsee heti mukaan laulamaan tuttuja rock-klassikoita vuosikymmenten takaa. Leningrad Cowboys, Sleepy Sleepers, Albert Järvinen Band, Guitar Slingers ja Marjarannan soolotuotanto luovat pohjan illan ohjelmistolle. Lisäksi mukaan mahtuu legendaarisia rock-biisejä monilta bändeiltä, joita herrat ovat esittäneet vuosien varrella eri kokoonpanoissa ja myös yhdessä. Konsertti on anniskelukatsomon vuoksi kielletty alle 18-vuotiailta.

Kimmo Kaivanto – Politiikka ja poesia esittelee tamperelaistaiteilija Kimmo Kaivannon (1932–2012) monipuolista ja aiheiltaan ajankohtaista tuotantoa 1960–70 -luvuilta. Näyttely toteutetaan yhdessä Kimmo Kaivanto säätiön kanssa ja sen on kuratoinut FT Kimmo Sarje. Näyttely on esillä taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa tammikuuhun 2023 asti. Interiööri näyttelystä. Kuva: Jussi Koivunen.