LP Kangasala avaa kautensa pohjoisessa

Viime kauden hopeamitalisti LP Kangasala aloittaa Mestaruusliiga-kautensa viikonloppuna kiertueella pohjoiseen. Joukkue matkustaa avauskierroksella lauantaiksi Kuusamoon Pölkyn vieraaksi, ja sunnuntaina LP kohtaa vieraskentällä nimensä uudistaneen rovaniemeläisseuran Arctic Volleyn.

Ensimmäinen kotiottelu on LP:llä lauantaina 8. lokakuuta. Tuolloin Pitkäjärvelle saapuu Jymy-Volley.

Naisten Mestaruusliigassa on mukana tällä kaudella kymmenen joukkuetta. Ne pelaavat kolminkertaisen runkosarjan, joten ottelumäärä on joukkuetta kohden 27.

Runkosarjan jälkeen kahdeksan parasta joukkuetta pelaa pudotuspelit. Runkosarjassa sijoille 1–8 päätyneet joukkueet selviytyvät puolivälieriin (3–5 ottelua). Puolivälierien voittajat pelaavat välierät (3-5 ottelua). Välierien häviäjät pelaavat pronssiottelut (2–3 ottelua) ja voittajat finaalit (4–7 ottelua).

Sijalle 9 ja 10 sijoittuneet joukkueet pelaavat paras viidestä systeemillä säilymisestä ja liigakarsintoihin joutumisesta. Ykkössarjan mestari ja liigan putoamiskarsinnat hävinnyt joukkue pelaavat paras viidestä menetelmällä liigapaikasta.