Kangasala-talon liepeille rakentuu lasten lauantai, toivetorstait avaavat ovet loppuvuodeksi kaikille

Syyslomaviikon lauantaina 22.10. ohjelmassa on Kimmo Pyykkö -taidemuseon lasten lauantai -työpaja, lastenelokuvia K-kinossa sekä pääkirjaston Nallepäivä.

Taidemuseon syksyn ensimmäinen lasten lauantai sisältää kello 10–13 maksuttoman ”non-stop”-työpajan perheille. Paikalle voi tulla haluamakseen ajaksi tai vaikka koko kolmeksi tunniksi. Pajan paikka on Kangasala-talon aula pääsisäänkäynnin ja taidemuseon sisäänkäynnin yhteydessä. Materiaalit ja pajatarvikkeet löytyvät paikan päältä. Pajassa valmistetaan oma taideteos sekatekniikalla, ja ohjausta on tarjolla koko pajan ajan. Innostusta saadaan myös taidemuseosta, jonne kaiken ikäisillä osallistujilla on vapaa pääsy työpajan yhteydessä. Taidemuseosta löytyy myös kuvasuunnistuskartta, jonka saa mukaan museokäynnille. Taidemuseolla on esillä 1. ja 2. kerroksissa Kimmo Kaivanto – Politiikka ja poesia -näyttely, ja 3. kerroksessa pysyvä näyttely Kimmo Pyykkö: Pitkän matkan ateljee.

Ohjaajana pajassa toimii kuvataiteilija, kuvataiteen tuntiopettaja Tiina Kaisa Leppänen, joka on pajassa mukana koko sen ajan opastaen osallistujia. Leppänen on toiminut kuvataiteilijana 25 vuotta ja toimii tälläkin hetkellä kuvataiteen opettajana. Paja on suunnattu perheille ja kaiken ikäisille lapsille. Lapsilla tulee olla huoltaja mukana tapahtumassa.

K-Kinossa pyörivät lastenelokuvat Pelle Hermanni ja Supermarsu 2, ja Kangasalan pääkirjastossa vietetään Nallepäivää kello 10 alkaen.

Taidemuseolla järjestetään tällä viikolla myös ensimmäinen toivetorstai. Asiakastoiveisiin perustuen kaikille kävijöille on tarjolla avoimet ovet joka torstai kello 15–19 loppuvuoden ajan.