Vanhusten asuminen Pälkäneellä – ”Rautajärven rivitalon saisi ilmeisen kohtuullisin kuluin kunnostettua vanhusten käyttöön?”

Yksi Pälkäneen eläkeläisistä kysyy, miten on pullat uunissa? Luopioisissa ja Rautajärvellä vanhustentaloja hallinnoinut yhdistys meni konkkaan ja talot tyhjennettiin. Mahdollisesti rakennukset myöhemmin puretaan uusien tieltä. Aikanaan kuntaa ”huudettiin” apuun monin tavoin, mutta ilmeisen huonoin tuloksin. Sen seuraukset tiedämme nyt.

Rautajärven rivitalon saisi ilmeisen kohtuullisin kuluin kunnostettua vanhusten käyttöön? Jos ja kun vanhusten kotiasumista yritetään ”harrastaa” jatkossakin, olisi vanhusten kannalta tärkeää, että se koti olisi lähellä omaa aiempaa asuinympäristöä ja ystäviä, tutut olisivat lähellä. Nykyään ihmisiä siirretään mielin määrin pitkin poikin eri pitäjissä.

Mitähän tuleva sote-alue tuo tullessaan, sen luoja ja poliitikot vain tietää? Luopioisissa ollaan kyllä herätty suunnittelemalla kerrostaloja eläkeläisille. Hyvä niin.

Kuka tai ketkä kertoisivat, mitä Rautajärven rivitalon kunnostus maksaisi ja olisiko kunnalla pennosia tähän asiaan, jotta se saataisiin takaisin sille kuuluvaan käyttöön?

Pälkäneen eläkeläinen

Lue myös:

Luopioisten vanhustentaloyhdistys haettu konkurssiin – asukkaille nopea lähtö Vohlisaarentien asunnoista

Kommentointi on suljettu.