Museossa piirretään maksutta marraskuussa

Kuvataiteilija Tiina Lammisen johdolla vietetään marraskuun alusta lähtien kaikille avointa maksutonta Piirustusiltaa Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Neljällä eri teemalla ollaan liikkeellä torstaina 3.11., 10.11., 24.11. ja 1.12. kello 17.30—19.

Piirustusillat sopivat sekä aloitteleville että piirustusta jo harrastaville aikuisille ja nuorille.

Illoissa tutustutaan erilaisiin tekniikoihin ja piirtimiin, kuten lyijykynä, hiili ja liidut. Osallistuminen on maksutonta ja kaikki materiaalit saa myös Kimmo Pyykkö -taidemuseosta maksutta. On mahdollista osallistua Piirustusiltojen jokaiselle neljälle kerralle tai käydä vaikka vain kerran kokeilemassa miltä piirtäminen tuntuu. Järjestäjän mukaan minkäänlaisia taitoja ennakkoon ei vaadita, pelkkä innostus piirtämiseen riittää.

Osallistujat pääsevät myös maksutta taidemuseoon Piirustusiltojen yhteydessä, ja ensimmäisellä kerralla tutustutaan yhdessä Kimmo Kaivanto – Politiikka ja poesia -näyttelyyn piirtämisen näkökulmasta. Kierroksen jälkeen aloitetaan piirustuksen harjoittelu havaintopiirtämisellä. Näyttelyn ensimmäisessä kerroksessa on Kaivannon itse kokoamia luonnospaneeleja, joista voi myös ammentaa inspiraatiota piirtämiseen ja piirrosten luonnosteluun.

Muilla kerroilla harjoitellaan piirtämistä paperille jokaista itseään kiinnostavilla piirtovälineillä, kuten hiilellä, lyijykynällä, liiduilla tai vaikkapa kuulakärkikynällä. Iltojen tarkemmat teemat tarkentuvat lähempänä.

Tamperelainen Lamminen on ollut myös mukana kirjoittamassa Kimmo Kaivanto -kirjaa, joka julkaistiin näyttelyn avautumisen yhteydessä.