Joulu saapuu jokaiselle – seurakunnan diakoniatyö tukee vähävaraisten joulunviettoa

Sähkön, bensan ja ruoan hintojen noustua monessa kodissa mietitään tänä jouluna, miten rahat riittävät ruokaan ja lasten lahjoihin. Apua tarvitsevien joukossa on nyt niitäkin, jotka ovat ennen omalla työllään pystyneet elättämään itsensä ja läheisensä. Erityisesti joulunaikaan vähävaraisuus tuntuu raskaalta, kun muistot, odotukset, mainokset ja tuttavien joulusuunnitelmat kertovat siitä, mihin itsellä ei ole varaa. Avun tarve on kasvanut Pälkäneelläkin. Pälkäneen seurakunnan diakoniatyö auttaa vähävaraisia pälkäneläisiä jakamalla ruokakasseja yhteistyössä Kostiakeskuksen kanssa. Taloudellisissa vaikeuksissa olevat voivat hakea diakoniatyöltä myös jouluavustusta joulun hankintoihin.

Jos itsellä on mahdollisuus auttaa ja tukea vähävaraisten joulua, voi lahjoittaa Kirkkopalveluiden Kotimaanavun Pälkäneen seurakunnan joulukeräykseen. Seurakunnan diakoniatyö hankkii keräysvaroilla ruokalahjakortteja ja ruokakasseja, joilla tuodaan iloa ja helpotusta vähävaraisille ihmisille joulun aikaan. Joulukeräykseen voi osallistua esimerkiksi seurakunnan nettisivuilla olevan linkin kautta.

Joulun ajan ruokakassien täydentämiseen voi osallistua myös lahjoittamalla säilyviä ruoka- ja hygieniatuotteita paikallisissa kaupoissa, diakoniatyöntekijöille tai Kostiakeskukseen.