Lumiukko-animaatio nähdään elävän musiikin säestämänä – soittajatkin pukeutuvat lumiukkoteemaisesti

Kangasala-talossa Lumiukko-elokuva nähdään elävän musiikin säestyksellä, kun Hyvinkään Orkesteri ja Lapsikuoro Tactus herättävät eloon tutut sävelmät. Kangasala-talon toimitusjohtaja Timo Kotilainen pääsee pitkästä aikaa esiintyjänä Kangasala-talon lavalle. Esitys nähdään 15.12. kello 19 Kangasala-salissa.

– Lumiukko on satumaailma parhaimmillaan. Se on ajaton, tunteikas ja musiikillisesti korkeatasoinen, Hyvinkään Orkesterissa kontrabassoa soittava Kotilainen kuvailee.

– Soittajien pukukoodi tässä esityksessä kuuluu: ei mitään mustaa, ei smarttia ei casualia, vaan teemana on lumiukko. Minäkin siis aion tulla ensimmäistä kertaa talon lavalle aamutossut jalassa ja pipo päässä, Kotilainen naurahtaa.

Hyvinkään Orkesteria johtaa kapellimestari Aliisa Neige Barrière, jonka äiti, säveltäjä Kaija Saariaho, on tuttu suuremmallekin yleisölle.

Lumiukko-animaatio on esitetty Suomessa televisiossa joka jouluaatto vuodesta 1992 lähtien.

Konsertin solisti Lapsikuoro Tactus on laulattanut tamperelaisia alakoululaisia vuodesta 1974. Tactuksessa harjoitellaan kuorolaulun perustaitoja. Kuoronjohtaja Emmi Kleemola on itsekin entinen tactuslainen vuosilta 1991–1994.

Tänä vuonna 40-vuotissyntymäpäiväänsä viettävä brittiläinen animaatioelokuva Lumiukko on monelle rakas. Se on esitetty Suomessa televisiossa joka jouluaatto vuodesta 1992 lähtien. Elokuvan musiikin on säveltänyt Howard Blake. Tunnetuin kappale lienee Walking In The Air. Laulusta on tehty kaksikin suomennosta, Tarleena Sammalkorven sanoitus Avaruus vuodelta 1989 ja Jukka Itkosen suomennos Sun nimesi on maa vuodelta 1999.