Taidemuseon ensi vuoden näyttelyt keskittyvät muotoiluun, maalaukseen ja Kuntsin Säätiön kokoelmiin

Kimmo Pyykkö -taidemuseon vuoden 2023 näyttelyohjelmiston avaa Merja Palinin, Nina Ruokosen ja Helena Vaarin Metsätöitä -näyttely, joka on muotoilijaryhmä yhteinen matka suomalaiseen metsään. Kipinä näyttelyn syntyyn on ollut suru ja huoli metsien tuhoutumisesta ja luonnon monimuotoisuuden katoamisesta. Näyttelyn teokset tarkastelevat yhteyttämme luontoon ja sen merkitystä kunkin oman taiteellisen työskentelyn lähtökohtana.

Näyttelyssä on esillä taideteollisen suunnittelijan Merja Palinin tekstiili- ja pintasuunnittelua, kuvataidekasvattaja ja tekstiilitaiteilija Nina Ruokosen video- ja valokuvateoksia, tekstiilitaiteilija ja käsityömestari Helena Vaarin kirkko- ja taidetekstiilejä. Lisäksi näyttelyssä ovat mukana äänitaiteilija Kirsi Ihalainen sekä videotuottaja Tuomas Ikonen.

Kesällä 2023 esillä on turkulaisen taidemaalarin Erika Adamssonin maalauksia, joista uusimmat ovat saaneet innoitusta Kangasalan urkutehtaan historiasta. DECADES – vuosikymmeniä on ­laaja yksityisnäyttely, joka esittelee poimintoja taiteilijan työskentelyn eri vuosikymmeniltä painottuen viime vuosien maalauksiin. Aika, nostalgia ja eri vuosikymmenten tunnelmat ovat keskeistä Adamssonin taiteessa.

Syksyllä vuoden 2023 näyttelyohjelmiston päättää Aikalaisia – 1960–70-lukujen taidetta Kuntsin Säätiön kokoelmasta -näyttely. Mauno Hartman, Kain Tapper, Arvo Siikamäki, Kimmo Kaivanto, Kauko Lehtinen, Ahti Lavonen, Juhani Harri, Jaakko Sievänen, Gunnar Pohjola, Aarno Salosmaa, Juhani Linnovaara. He olivat kuvanveistäjä Kimmo Pyykön kollegoja 1960–70-lukujen suomalaisella taidekentällä. Näyttelyn kuratoi Kuntsin Säätiön asiamies Anne-Maj Salin.