LP:n viikko: Kaksi vahvistusta, tappio ja voitto

LP Kangasala aloitti vuoden kotitappiolla ja vierasvoitolla. Pitkäjärvellä kangasalalaiset taipuivat Puijolle laskusuuntaisen esityksen jälkeen erin 2–3 (25–23, 25–21, 19–25, 17–25, 6–15), mutta sunnuntaina Huittisissa liigakakkonen Kangasala jätti Vampulan pisteittä lukemin 1–3 (25–19, 20–25, 20–25, 18–25).

Joukkueen mukana oli kaksi tuoretta kasvoa. Keskitorjuja Miriam Jauhiainen, 24 vuotta 191 senttimetriä, siirtyi LP:n paitaan Kanadan yliopistosarjasta, jossa hän on edustanut Simon Fraser Universityä syksystä 2018 lähtien. Ennen Kanadaan siirtymistään hän edusti kasvattajaseuraansa Kalevan Lentopalloa. Aiemmin LP:n paidassa on pelannut Jauhiaisen sisko Meiju.

LP:n matkaan on liittynyt myös hakkurina pelaava Iina Andrikopoulou. 24-vuotias hakkuri oli vuonna 2021 voittamassa LP Viestissä Suomen mestaruutta ja oli sittemmin mukana myös Mestarien liigassa ja maajoukkueessa. Rakettimainen urakehitys otti takapakkia koronan aiheuttamien jälkioireiden vuoksi, ja Andrikopoulou on kuntouttanut itseään ykkössarjan Lempo-Volleyssä.

Mestaruusliigapelit jatkuvat lauantaina kotiottelulla liigajumbo Jymyä vastaan.