Taidetila Terran ja Kangasala-talon 2. kerroksen vuoden 2023 näyttelyissä pääsee aikamatkalle luontoon

Kangasalan pääkirjaston Taidetila Terran vuoden 2023 näyttelykalenteri on vahvistettu. Hakemuksia tuli yhteensä 30 kappaletta ja näyttelyitä valikoitui Terraan kaikkiaan 17. Taidetila Terran näyttelyvuoden avaavat tuttuun tapaan Kangasalan lukion kuvataidekurssilaiset. Myös käsityökoulu Näpsä, kuvataide- ja käsityökoulu Emil sekä Valkeakoski-opiston kädentaito- ja kuvataideryhmät pitävät vuosinäyttelynsä tuttuun tapaan kevään aikana.

Pinja Jekusen ja Marja-Liisa Rantalan Leikitellen – aikamatkamaalauksista näyttely on saanut inspiraationsa karanteenitaideilmiöstä. Näyttely esittelee Jekusen ja Rantalan versiomia tunnettujen taiteilijoiden teoksia.

Yksi kevään kiinnostavimmista näyttelyistä on Maaretta Murasen ja Kimmo Torkkelin kokoama näyttely Lepokodin kuva-aarteistosta. Näyttely esittelee Lepokodin historiaa täyshoitolana. Mukana näyttelyssä on myös yksityiskokoelmien kuvia, joita ei ole aikaisemmin julkaistu.

Kesän ja syksyn näyttelyissä päästään lähelle luontoa muun muassa Tarja Nopparin näyttelyllä, jossa on esillä eläimiä kuvaavia öljyvärimaalauksia, Marika Majanderin tarinallisella näyttelyllä Minne Kettu katosi? kuvataan luontoa eri näkökulmista. Luontoteemaa jatkaa Pekka Niemen öljyväriteoksista koostuva näyttely Ajanhetkiä luonnossa, sekä Sari Orpanan Sinisen metsän lohtu, jossa on maalausten lisäksi näytillä myös keramiikkaveistoksia ja huovutettuja teoksia. Terran näyttelyvuoden päättää Kangasalan kuvataiteen ystävien perinteinen vuosinäyttely.

Kangasala-taloon valikoitui helmikuuksi näyttely Vedet, jotka valossa liikkuvat. Veden äänet, sen heijastumat, eri olomuodot ja sen mahdollisuudet elämää ylläpitävänä voimana ovat teemana Erkki Keihään näyttelyssä. Vesi houkuttelee ihmisen luokseen, virvoittaa janoisen ja kutsuu sukeltamaan sen pinnan alle.

Maaliskuussa Laura Tammisto esittelee kuvasarjan nuorista 12–18-vuotiaista, ajatuksella että jokainen saisi nähdä itsensä kauniina ja ihanana – juuri sellaisena kuin itse haluaa. Huhtikuussa Kangasala-talon 2. kerroksessa nähdään seinäjokelaisen, palkitun luontokuvaajan Taru Rantalan ja kangasalalaisen harrastelijakuvaaja Joanina Rantalan yhteinen valokuvanäyttely.