Taidemuseon yleisötapahtumien kevään avaa Merja Palinin taiteilijatapaaminen

Kangasalan Kimmo Pyykkö -taidemuseon vuoden 2023 yleisötapahtumien ohjelmiston avaa Merja Palinin taiteilijatapaaminen. Kimmo Pyykkö -taidemuseossa esillä olevan Metsätöitä -näyttelyn muotoilija, taideteollinen suunnittelija Merja Palin käy tapaamisessa läpi 30-vuotista uraansa, jonka aikana hän on tehnyt kuosisuunnittelua kankaisiin, kodintekstiileihin, asusteisiin, paperituotteisiin, astioihin ja neuleisiin. Lisäksi Palin esittelee tapaamisessa Metsätöitä -näyttelyssä esillä olevia teoksiaan.

– Tämän vuoden alussa tuli kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun aloitin teollisten kuosien suunnittelun. Olen koko työurani ajan kuvannut suunnittelemissani töissä suomalaisen luonnon monimuotoisuutta, kauneutta ja rikkautta. Suomalainen luonto on puhutellut minua monin tavoin ja töideni kautta olen saanut viedä luonnon elementtejä suomalaisiin koteihin suunnittelemieni sisustuskankaiden ja muiden tuotteiden kautta, Palin kertoo.

Merja Palinin kuosiluonnoksia.

Palin on viime vuosina miettinyt, miten voi työnsä kautta tehdä luonnonsuojelutyötä. Tämän pohdinnan tuloksena on syntynyt Ikimetsä -kuosisarja vuonna 1995 perustetulle Luonnonperintösäätiölle, jonka kautta on kerätty varoja metsien suojeluun.

– Näyttelyn myötä haluan tuoda luontosuunnitteluuni ulottuvuuden, joka pohtii luonnon ja ihmisen yhteyttä myös kestävyysnäkökulmasta. Näyttelyn teema; metsä, saa rinnalleen vahvan pohdinnan luonnonsuojelusta ja meidän elintapojemme vaikutuksesta luontoon, Palin jatkaa.

Tapaaminen järjestetään torstaina 16. helmikuuta kello 17.30–19 taidemuseon toisessa kerroksessa. Tapaaminen ja näyttelyyn tutustuminen on osallistujille maksuton.