Sointi Jazz Orchestra ja Vildá vievät kuulijansa pohjoisen tuntureille

Ennakkoluuloton Sointi Jazz Orchestra juhlistaa 10-vuotista taivaltaan ja esiintyy kovassa kansainvälisessä nosteessa olevan Vildá -duon kanssa Kangasala-talossa perjantaina 17. maaliskuuta.

Vildán musiikki on uniikki yhdistelmä joikuja, pop- ja kansanmusiikkia sekä improvisaatiota. Hildá Länsmanin joiut, Viivi Maria Saarenkylän harmonikka ja 17-henkisen Sointi Jazz Orchestran ilmaisu luovat dialogin, joka tempaisee kuulijan matkalle pohjoisen tuntureille, Saamenmaan tuulien tuiverrukseen. Konsertissa kuullaan Vildán sävellyksiä, jotka on sovitettu juuri tätä yhteistyötä varten orkestraalisen maalaileviksi teoksiksi.

Vildá. Kuva: Joanna Suomalainen.

Sointi Jazz Orchestra on nuorten ammattilaisten perustama yhtye, jonka taiteellisena johtajana toimii Rasmus Soini. Yhtye tunnetaan persoonallisesta ja yllättävästä big band -perinnettä uudistavasta soundistaan ja tuoreista vaihtosoittimia hyödyntävistä sovituksistaan.

Sointi Jazz Orchestra. Kuva: Pietari Purovaara.