Kevään Lasten lauantai -työpajat jatkuvat Merja Palinin ja Nina Ruokosen ohjauksessa

Interiöörikuva Metsätöitä -näyttelystä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Kuvassa Merja Palinin ja Nina Ruokosen Elämää metsässä (2023). Kuva: Kimmo Pyykkö -taidemuseo/Tiia Ennala.

Kangasalan Kimmo Pyykkö -taidemuseon kevään 2023 Lasten lauantai -työpajat jatkuvat Metsätöitä -näyttelyn muotoilijoiden Merja Palinin ja Nina Ruokosen ohjauksessa. Muotoilijat ovat tehneet yhteisen Elämää metsässä -installaation, joka koostuu lasten lukunurkasta, Kirsi Ihalaisen äänitaideteoksista sekä seinälle tarralla tehdystä puunrungosta oksineen.

Lasten lauantain -työpajoissa satupuu herää eloon. Helmikuun työpajassa osallistujat saivat tehdä oman lehden ja lisätä sen puun oksille. Maaliskuun työpajassa 11. maaliskuuta tehdään talviuniltaan heräileviä eläimiä, lintuja ja ötököitä, jotka kerääntyvät satupuun juurelle. Värikäs satupuu eläimistöineen on taidemuseon vierailijoiden ihailtavana Metsätöitä -näyttelyn loppuun eli 21. toukokuuta asti.

Työpaja järjestetään non-stop-periaatteella kello 10–12. Ohjauksen ja materiaalit saa paikan päältä maksutta, mukaan osallistujat tarvitsevat vain aikuisen huoltajan ja uteliaan mielen. Vierailu Kimmo Pyykkö -taidemuseossa ja Metsätöitä -näyttelyssä on Lasten lauantai -työpajaan osallistuville maksutonta – myös aikuisille.