Loukkaantumisia, keltaista korttia ja balsamia haavoille – katso tymäkkä kuvapaketti LP Kangasalan ja LP Viestin puolivälieräsarjan avauskohtaamisesta Pitkäjärvellä

Voitto! Riemu repeää ottelun ratkettua LP Kangasalan eduksi.

Maksuttoman sisäänpääsyn ottelusta tuntuu hölmöltä sanoa pelin tarjonneen vastinetta rahalle, mutta LP Kangasalan ja LP Viestin kohtaaminen lentopallon Mestaruusliigan pudotuspeleissä oli jälleen sellainen paketti, että Pitkäjärvelle saapuneet saattavat hyvinkin tuntea houkutusta palata paikalle toistekin. Tukilippukampanjan myötä järjestynyt ilmaisottelu veti Pitkäjärvelle 520 katsojaa.

Ainakin ulospäin epävarmoista lähtökohdista puolivälieräsarjaan startannut kotijoukkue aloitti ottelun pahaenteisen hapuillen. Salolaisvieras karkasi jo 12–20- ja 18–24-johtoon avauserässä, mutta Katherine Regaladon onnistuneet syötöt siivittivät LP Kangasalan onnistuneeseen takaa-ajoon ja lopulta erävoittoon.

Nousu oli samalla ottelun käännekohta. Viesti kadotti otteensa myös toisen erän ajaksi ja nousi taistelemaan voitosta kunnolla vasta kolmannen erän alun jälkeen. Tiukka erä koetteli molempien joukkueiden kannattajien tunteiden lisäksi myös pelaajien hermoja; kotijoukkueen Tiiamari Sievänen sai katsella protestoinnin jälkeen keltaista korttia. Lisäksi molemmat joukkueet kokivat ikävät takaiskut, kun Viestin passari Saana Virtanen ja kotijoukkueen Netta Rekola joutuivat jättämään ottelun kesken loukkaantumisen jälkeen.

LP Kangasala puristi kolmannen erän itselleen ja otti samalla ensimmäisen kiinnityksen jatkopaikkaan voittamalla ottelun lukemin 3–0 (27–25, 25–15, 26–24). Nuori Iida Pöllänen iski LP:lle 17 pistettä, ja Rekola kävi ottelun jälkeen pokkaamassa kotijoukkueen parhaan pelaajan palkinnon.