Avausvoitto jäi Kuusamoon – LP Kangasala joutui tyytymään erävoittoon Mestaruusliigan ensimmäisessä välierässä

Kuusamo oli LP Kangasalan joukkueelle odotetun paha paikka avata lentopallon Mestaruusliigan välierät.

Kotijoukkue Pölkky ei hävinnyt runkosarjassa Kuusamossa yhtään liigakamppailua, ja taikaa ei saanut rikottua myöskään Liiga-Ploki puolivälierissä. Jonon jatkoksi liittyi maanantaina LP Kangasala, joka joutui tyytymään yhden erän ryöstämiseen. Kuusamo otti ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan lukemin 3–1 (25–18, 16–25, 25–16, 25–15).

Kangasalalaisten hyökkäyksen terävimmän kärjen muodostivat 17 pistettä iskenyt Iida Pöllänen ja 15 pistettä tehnyt Viivi Pyhäjärvi.

Välieräsarja jatkuu tiistaina Kuusamossa, kolmas ottelu on vuorossa Kangasalla lauantaina ja tarvittaessa myös neljäs pelataan Pitkäjärvellä sunnuntaina. Finaaliin etenee kolmella voitolla, ja mahdollinen viides peli on Kuusamon kotiottelu ensi viikon keskiviikkona.

Kuusamo ja Kangasala ovat kohdanneet 2000-luvulla pudotuspeleissä kolmesti, ja kahdesti jatkoon on edennyt Kuusamo – tosin kerran koronaviruksen avustamana. Keskinäiset otteluvoitot pudotuspeleissä olivat ennen maanantaita LP:n eduksi 7–6.