Jatkopallojen taika piti, kun LP Kangasala siirsi ratkaisun torstaille

LP Kangasalan Iida Pöllänen oli kentän pistekuningatar myös toisessa pronssiottelussa LP:n ja Puijo Wolleyn välillä. 23 pistettä kerännyt Pöllänen sai hyvää tulitukea Viivi Pyhäjärveltä ja Neea-Maria Joelta.

Kangasalalaiset olivat keskiviikon ottelussa selkä seinää vasten Puijon voitettua ensimmäisen osaottelun Pitkäjärvellä: tappio olisi tiennyt pronssimitalien päätymistä kuopiolaisten käsiin. LP kuitenkin taisteli ratkaisun kolmanteen osaotteluun torstaille, kun Puijo taipui keskiviikkoiltana lukemin 1–3  (25–23, 17–25, 29–31, 10–25).

Voiton avaimet kaivettiin kolmannessa erässä, jonka LP käänsi itselleen pitkän kaavan kautta jatkopalloilla. Tämä oli joukkueelta kaivattu osoitus henkisestä kovuudesta ja virittää kutkuttavat asetelmat torstain ratkaisevaan otteluun.

Jatkopalloilla voitetun erän merkitys on LP:n otteluissa ollut lopputuloksen kannalta tämän kevään pudotuspeleissä erittäin suuri.

Ensimmäisessä pronssiottelussa toisen erän jatkopalloilla vienyt Puijo voitti lopulta koko ottelun. Puolivälierissä LP Viestiä vastaan kangasalalaisjoukkueen peli venyi yksittäisessä erässä jatkopalloille kolmessa ottelussa – ja jokaisessa niistä ottelun voitti se joukkue, joka kuittasi tavallista pidemmäksi venyneen erän nimiinsä.

Ainoan poikkeuksen LP:n jatkopallokaavaan on tehnyt vahvaa jälkeä koko kauden takonut Kuusamon Pölkky. Toisessa välieräottelussa Pölkkyä vastaan LP vei neljännen erän jatkopalloilla, mutta Kuusamo väänsi itselleen voiton viiden erän hikisen iltapuhteen päätteeksi. Joukkueiden välisessä viimeisessä välieräottelussa pitkittyneiden erien voitot menivät puolestaan tasan 1–1, mutta Kuusamo voitti kamppailun 1–3 ja eteni finaaliin.

Finaalisarjassa Hämeenlinnaa vastaan Kuusamo johtaa otteluvoitoin 2–0. Joukkue ei ole hävinnyt hämeenlinnalaisille vielä erääkään.