Evakon kyynel -musikaalin tekijöiltä nähdään ja kuullaan musikaali Tulitikkutyttö

H. C. Andersenin satuun pohjautuva Tulitikkutyttö -musikaali kertoo koskettavan tarinan kielletystä ystävyydestä ja itsensä kohtaamisesta. Martta Entosen uudelleen dramatisoidussa versiossa yhteiskunta on ajautunut kriisiin, minkä seurauksena kansa on jakautunut kahtia. Adensian kylässä aikuiset pitävät tiukkaa kuria ja ovat kieltäneet lapsilta jopa leikin ja laulun. Jokaisella on oma paikkansa ja tiukka roolinsa. On arvonsa tuntevat rikkaat, jotka pyörittävät hyvinvoivaa kylää. Ja sitten on ryysyt, jotka raatavat pimeydessä elantonsa eteen.

– Alkuperäisessä sadussa käsitellään eriarvoisuuden ja erilaisuuden teemaa. Halusin peilata tätä tematiikkaa nykypäivään ja muuntaa sen kokoillan musikaaliksi, kertoo ohjaaja-käsikirjoittaja Martta Entonen.

Petra Myllyperkiön säveltämä musiikki kulkee teoksen läpi tuoden lavalle tunteiden koko kirjon.

– Olen säveltänyt koko musikaalin tunnelma edellä. Musiikki luo kohtauksiin aivan tietynlaista syvyyttä, kertoo  Myllyperkiö.

Kuvassa vasemmalta Sandria Haapala, Eero Maunu, Senja Poikonen, Linnea Tenkanen, Selina Pietilä, Minttu Lindeqvist, Venla Lunden. Kuva: Sakari Seespuro.

Musikaalissa on mukana sekä ensikertalaisia että konkareita, mutta kaikki tekevät näytelmää yhtä suurella palolla ja sydämellä.

– On ollut uskomattoman hienoa nähdä, miten toisilleen tuntemattomien nuorten joukko on muovautunut kiinteäksi porukaksi. Yhdessä suuren produktion valmistaminen on kivutonta, kun tietää, että koko ryhmän panos on 100-prosenttinen, iloitsevat Entonen ja Myllyperkiö.

Musikaalissa on mukana noin 30 näyttelijää, ikähaarukalta 10-vuotiaasta aikuiseen. Taiteellisen työn taustalla ovat taidealaa opiskelevat nuoret Martta Entonen ja Petra Myllyperkiö. Näytelmän tuottaa Musical Crew MODE.

Tulitikkutyttö-musikaalia esitetään neljällä eri paikkakunnalla: Salossa, Kangasalla, Paimiossa sekä Turussa. Kangasala-talossa esitys nähdään lauantaina 22. huhtikuuta kello 13 ja kello 17.