Pirkanmaan hyvinvointialueen ja sen tytäryhtiöiden sähköpostiosoitteista on lähtenyt tietojenkalasteluviestejä

Pirkanmaan hyvinvointialueen mukaan sen ja sen tytäryhtiöiden sähköpostiosoitteista on lähtenyt tietojenkalasteluviestejä keskiviikkona 24. toukokuuta. Viestit ovat lähteneet pirha.fi-, coxa.fi-, fimlab.fi- ja sydansairaala.fi-loppuisista osoitteista. Hyvinvointialueen mukaan viestien vastaanottajina on ollut hyvinvointialueen ja tytäryhtiöiden omaa henkilöstöä, mutta on mahdollista, että kalasteluviestejä on päätynyt myös yksityishenkilöille ja muihin organisaatioihin.

Liikkeellä olevat huijausviestit näyttävät turvasähköpostilta tai allekirjoituspyynnöltä. Kalasteluviesteissä pyydetään klikkaamaan auki suojattu viesti tai avaamaan allekirjoituspyyntö. Tämän jälkeen avautuu kirjautumissivu, johon pyydetään kirjautumaan Windows-tunnuksilla. Koska kyseessä on huijaus, kirjautumistiedot päätyvät tietojenkalastelijalle.

Hyvinvointialue kehottaa tällaisen viestin saaneita poistamaan sen välittömästi. Huijausviestin kuvia, linkkejä tai liitteitä ei pidä avata.

– Jos olet jo klikannut sähköpostiosoitteessa ollutta linkkiä ja antanut tietosi, vaihda välittömästi Windows-palvelun salasanasi. Jos saat Pirkanmaan hyvinvointialueelta tai sen tytäryhtiöltä allekirjoituspyynnön, joka vaikuttaa aiheelliselta, tarkista viestin aitous esimerkiksi soittamalla lähettäjälle. Älä vastaa viestiin sähköpostilla tai välitä viestiä eteenpäin, todetaan hyvinvointialueen tiedotteessa.

Aiemmin keskiviikkona Tampereen kaupunki varoitti sen nimissä lähetetyistä huijausviesteistä.

 

Lue myös:

Luvattiinko sinullekin tuhannen euron arvonta huomiselle – ”Ilmiö on poliisille valitettavasti ihan arkipäivää”

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?