Soiva syli -laululeikkejä Kangasalla Petra Käpin johdolla – säestimenä Kangasalan urkutehtaan valmistama urkuharmoni

Kimmo Pyykkö -taidemuseo järjestää kaksi Soiva syli -muskarikonserttia yhteistyössä Kulttuuriosuuskunta Uulun kanssa osana Lasten löytäretkiviikko -tapahtumaa.  Perjantaina 30. kesäkuuta kello 10 ja 15 Pikku Kakkosestakin tutussa muskarikonsertissa lauletaan ja leikitään Soiva syli -sarjan laululeikkejä.

Konsertit säestää Kulttuuriosuuskunta Uulussa vaikuttava muusikko ja etnomusikologi Petra Käppi Kimmo Pyykkö -taidemuseossa Erika Adamssonin DECADES – vuosikymmeniä -näyttelyssä esillä olevalla Kangasalan urkutehtaan valmistamalla urkuharmonilla. Toisena muusikkona konserteissa esiintyy etnomusikologi Pekko Käppi.

DECADES vuosikymmeniä on ­laaja yksityisnäyttely, joka esittelee poimintoja taiteilijan työskentelyn eri vuosikymmeniltä painottuen viime vuosien maalauksiin. Uusimpien teosten innoittajana on toiminut 180 vuotta sitten perustettu Kangasalan urkutehdas. Vanhat mustavalkoiset valokuvat sen historiasta ovat toimineet lähteinä maalauksille. Maalausten rinnalle taidemuseoon on tuotu esille Kangasalan urkutehtaan valmistama urkuharmoni.

Konsertit kestää puoli tuntia, ja niihin on vapaa pääsy. Soiva syli -konsertit ovat osa Kangasalla 26.6.–2.7. järjestettävää Lasten löytöretkiviikkoa.