Hauskuus ja koskettavuus lyövät sopivasti kättä Maalaispoika oon -musikaalissa Sappeen kesäteatterissa

Maalaispoika oon -musikaalissa laulu, tanssi ja tarina soljuvat hyvin yhteen. Esityksiä on Sappeen kesäteatterissa 20. elokuuta saakka. Kuva: Daniel Paul.

Sappeen kesäteatterin Mikko Alatalo -musikaalin ensi-illassa sade vaanii taustalla, mutta jättää kuin jättääkin yleisön rauhaan. Heti alkuun sopiikin hyvin Kiiminkijoki – siellähän Mikko Alatalo vietti lapsuusvuotensa.

Suojelusenkeli saa jo muutaman silmänurkan kostumaan, niin hienosti muun muassa Mikon äitiä näyttelevä Heidi Kirves sen aloittaa. Isää näyttelevä Harri Penttilä ei kalpene äänessä.

Laulut ja Mikon elämäntarina soljuvat hienosti yhteen. Varmasti on ollut iso urakka koota merkittävimmät lavalle, mutta hyvin käsikirjoittaja-ohjaaja Heikki Paavilainen urakassa onnistuu.

Musikaali ei puuduta. Se etenee energisellä sykkeellä eteenpäin. Tulee tunne, että näyttelijöillä on ollut sitä harjoitellessakin hauskaa – yhteen hiileen puhalletaan vahvasti.

Hauskuus ja koskettavuus lyövät kättä. Yksi parhaimpia niin laulullisesti kuin show:na on Tytöt tahtoo pitää hauskaa. Siinä alkaa tanssijalka mukavasti vipattaa.

Aleksi Aromaa pääsee illan mittaan yhä paremmin kiinni Mikon rooliin. Mira Luoti hieman vauhkona ja epävakaana Marjana koskettaa aika ajoin. Helppoa ei ole pärjätä poikien kanssa sillä välin, kun Mikko pyörii maailman turuilla esiintymässä.

Ihmisen ikävä toisen luo on ikiaikainen.

Laulut sopivat kulloisenkin elämäntilanteen kuvaukseen hyvin eivätkä esimerkiksi Hyasinttien aika, Puutarha tai Ajolähtö jätä yleisöä kylmäksi.

Naisrooleista vankimpia tekee Heidi Kirveksen (joka muuten vuorottelee roolissa Anna Pukkilan kanssa) rinnalla Olga Lepistö. Miten herkästi hän tulkitsee lauluja, ja miten sulavasti ja lämpimästi hän näyttelee Seijaa Mikon rinnalla! Rakkauslaulut käyvät sydämeen, ja yksi hienoimpia yhteisesityksiä on Syli.

Unohtaa ei sovi Mikko Huovialan loistavaa heittäytymistä. Hän hauskuuttaa muun muassa kylänmiehenä, ja onpa hän toden totta kuin ilmetty Juice.

Arvio: Neljä tähteä

Yksi koskettavimpia on Mikon (Aleksi Aromaa) ja Seijan (Olga Lepistö) suhteen kuvaus. Aromaa ja Lepistö tekevät tässä vaikuttavat roolit. Kuva: Daniel Paul.

 

Maalaispoika oon -musikaali:

Rooleissa:

Aleksi Aromaa – Mikko Alatalo

Mira Luoti – muun muassa Marja

Heidi Kirves/Anna Pukkila – muun muassa äiti

Valtteri Aaltonen – muun muassa Harri

Olga Lepistö – muun muassa Seija

Harri Penttilä – muun muassa isä

Mikko Huoviala – muun muassa kylänmies

Trine Björk/Eryka Saksa – tanssija

kapellimestari: Ali Ahmaniemi

livebändi: Jyrki Telilä, Tero Kaario, Teemu Broman ja Hannes Pirilä

ohjaaja ja käsikirjoittaja: Heikki Paavilainen

koreografia: Daniel Paul

äänisuunnittelu ja miksaus: Pasi Lehtinen

Puvustus: Arja Sahno.

 

Lue myös:

Mikko Alatalon elämästä kertova musikaali saa ensi-iltansa torstaina – ”Uskon, että kuulijat voivat löytää itsensä lauluista”

Mikko Alatalon elämästä kertova musikaali kattaa tunteiden koko kirjon ja ottaa kantaa – ”Saako kotiseudulla olla ja elää niin, että on töitä?”

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?