Pyynikillä nähdään kepeää kesäteatteria parhaimmillaan – Karavaanari – Kaikkien kaveri vakuuttaa ja onnistuu olemaan raikkaalla tavalla hauska

Huisin hauska. Tällä sanaparilla voi kuvata Karavaanari – Kaikkien kaveri -näytelmää, joka sai ensi-iltansa Pyynikin kesäteatterissa Tampereella keskiviikkona. Mahtavaa, että Pyynikillä nähdään taas kevyempää komediaa, jota näinä maailmanaikoina on tavallistakin ilahduttavampaa katsella.

Näytelmä edustaa perinteistä kesäteatteria, mutta onnistuu kuitenkin olemaan samaan aikaan raikas. Ensi-illassa yleisö eli esityksessä mukana ja nauroi hersyvästi pitkin esitystä. Teksti on nokkela ja tuo esiin karavaanarielämään kuuluvia tapoja ja myös nostaa heihin kohdistuvia ennakkoluuloja esiin lempeän hauskasti.

Lari Halmeen esittämä Mikko Aarnela joutuu – ja pääsee – näytelmässä sulautumaan karavaanareiden heimoon. Kuva: Pyynikin kesäteatteri, Harri Hinkka.

Tapahtumat saavat alkunsa, kun omasta mielestään menestynyt näyttelijä Mikko Aarnela (Lari Halme) palaa kesäteatterin ensi-iltajuhlista ja todistaa kotimatkallaan murhan. Hän tajuaa olevansa rikoksen silminnäkijänä hengenvaarassa ja joutuu pakenemaan paniikissa. Mikko varastaa hädissään matkailuauton ja joutuu tämän kautta sulautumaan karavaanareihin, tuohon omalaatuiseen heimoon.  

Halme tekee roolissaan vakuuttavaa työtä. Samoin vakuuttava on monessa pienemmässä roolissa nähtävä Aimo Räsänen. Rooleista etenkin influensseri on suorastaan kutkuttavan hauska.

Muissa rooleissa ovat Heikki Hela, Kaisa Hela, Karoliina Vanne, Miia Selin, Jari Ahola, Marika Heiskanen ja Carola Halme / Minttu Ahlqvist.  Lavalla nähdään myös nokialaisen Etunäyttämö-teatterin harrastajanäyttelijöitä.

Arvio: 4,5 tähteä.

Karavaanari – Kaikkien kaveri:

Käsikirjoitus: Heikki Syrjä, Riku Suokas

Ohjaus: Riku Suokas

Lavastussuunnittelu: Antti Lauttamäki, Emmi Niittymäki

Pukusuunnittelu: Marjaana Mutanen

Koreografi: Markku Nenonen

Rooleissa: Lari Halme, Kaisa Hela, Heikki Hela, Karoliina Vanne, Miia Selin, Aimo Räsänen, Jari Ahola, Marika Heiskanen, Carola Halme / Minttu Ahlqvist. Avustajat ovat nokialaisen Etunäyttämö-teatterin näyttelijöitä.

Ensi-ilta 12.6., esitykset jatkuvat 10.8. asti.