Kansanedustajat harjoittelivat Mobiliassa – harjoittelu tekee näkyväksi museoiden toimintaa kulissien takana

Pirkanmaalaiset kansanedustajat Jouni Ovaska (kesk) ja Aleksi Jäntti (kok) osallistuvat Kangasalan Mobiliassa tällä viikolla Poliitikon museoharjoitteluun. Mobilialaiset olivat vaikuttuneita molempien harjoittelijoidensa innostuksesta ja taidoista.

Aleksi Jäntti kiinnittää Hamsteri-tarran kopion.

Jouni Ovaska muun muassa mittasi ja kuvasi luettelointia varten Saaren ajuriliikkeen vuosimallin 1928 Chevrolet Capitol -kuorma-auton, jolla Aleksi Jäntti myös taitavasti ajoi ja peruuttelikin. Jäntti harjoitteli käsittelemään myös erilaisia museotyössä käytettyjä aineita kiinnittäessään Volvo 144 -poliisiautoon Hamsteri-tarran kopion, joka muistuttaa Niilo Tarvajärven vuonna 1967 järjestämällä keräyksellä poliisille hankituista 60 autosta.

Jouni Ovaska mittaamistyössä.

Suomen Museoliiton järjestämän Poliitikon museoharjoittelu -kampanjan perusajatus on kutsua poliitikkoja tutustumaan museon toimintaan käytännönläheisellä tavalla. Samalla tehdään näkyväksi museoiden toimintaa kulissien takana.