”Etänäkin oli hienoa seurata Pirhan kuulemistilaisuutta, jossa pälkäneläiset olivat mukana suurella joukolla”

Olipa hienoa 12. syyskuuta etänäkin seurata Pirhan kuulemistilaisuutta, jossa pälkäneläiset olivat mukana suurella joukolla ja esittivät porukalla kannatuksensa esitetyille kysymyksille. Kaikki kysymykset ja mielipiteet, myös muiden kuin pälkäneläisten esittämät, olivat täyttä asiaa ja osoittivat, miten monitahoinen ja kaikkeen muuhunkin elämiseen vaikuttava asia terveyden- ja sairaanhoidon järjestäminen on.

Erityisesti mieleen jäi Päivi Loukamon tilaisuuden loppumetreillä esittämä mielipide siitä, että Pirhan tekemät ratkaisut ovat ennen kaikkea ja nimenomaan yhteiskunnallisia kysymyksiä. Niiden tekijöiden on siis syytä ennen päätöksiä tarkkaan sisäistää, että he ovat vaikuttamassa alueen ihmisten elämään kokonaisuutena. Kyse ei todellakaan ole ”vain” vuodeosaston sijaintipaikasta.

Suuret kiitokset kaikille paikalla olleille meidän sivustaseuranneiden puolesta. Mitä suuremmissa ympyröissä pyöritään, sitä tärkeämpää on myös yksittäisten ihmisten ja pienten yhteisöjen äänen esilletuominen. Erityiskiitos Päivi Loukamolle yhteiskuljetuksen aikaansaamisesta ja sen toteuttamisesta ja kiitokset myös kaikille muille sitä työpanoksellaan tai rahallisesti tukeneille.

Mirjami Valli