Matkahuoltoillat käynnistyvät jälleen – ensi keskiviikkona teemana on viini ja kirkko

Matkahuoltoillat käynnistyvät tauon jälkeen Pälkäneen seurakunnassa. Syksyn ensimmäinen matkahuoltoilta pidetään keskiviikkona 18.lokakuuta kello 18 Pälkäneen seurakuntatalolla, teemalla Viinistä ja kirkosta.  Aiheesta alustaa kesäpälkäneläinen, teologian tohtori Kari Latvus. Latvus on syntynyt Luopioisissa aitoolaisten opettajien Olavi ja Ingrid Latvuksen poikana. Hän on toiminut pappina ja opettajana muun muassa Suomen Pipliaseurassa, Kirkon koulutuskeskuksessa, Honkongissa, Helsingin yliopistossa, Tallinnassa, diakonia-ammattikorkeakoulussa, merimiespappina sekä kirkkohallituksen asiantuntijana. Teologisessa tutkimuksissaan ja julkaisuissaan Latvus on valottanut Raamatun ja  diakonian teemoja.

Kari Latvus on viettänyt lähes kaikki elämänsä kesät Aitoossa. Viinit ja viinikultuuri on kiinnostanut Kari Latvusta pitkään. Viime vuoden lopulla hän jäi eläkkeelle Kirkkohallituksen asiantuntijan työstä, ja sen jälkeen viininviljelyyn on Aitoossa on jäänyt aikaa.  Hän toimii Suomen viininkasvattajien puheenjohtaja ja on julkaissut syksyllä kirjan Viinitarha Aitoossa.

Matkahuoltoillassa on myös musiikkia ja tarjoilua.

Mistä nimi Matkahuolto?

Kun Pälkäneen seurakuntataloa rakennettiin, poikkesi rakennustyömaalla mies ja kyseli, tähänkö se uusi matkahuolto tulee. Paikalla ollut Kalle Laakso ei lähtenyt asiaa korjaamaan, koska oivalsi, että totta tosiaan: paikalle on tulossa matkahuolto. Vuodesta 1979 Pälkäneen seurakuntatalo on toiminut elämänmatkalaisten matkahuoltona. Talossa on iloittu, surtu, laulettu, leikitty, tanssittu, kohdattu toisia ja saatu elämän matkan seuraavalle etapille huoltoa. On huollettu koko ihmistä.