Inkeri Järvenpää keräsi eniten pisteitä kesän sarjakilpailuissa ja pokkasi palkinnon Ella Junnilalta

Inkeri Järvenpää vastaanottamassa Ella Junnilan jakamaa palkintoa.

Sahalahden Yleisurheilu-Teamin tällä kaudella järjestämissä sarjakilpailuissa suurimman pistesaaliin rohmusi Inkeri Järvenpää, joka sai kokoon 487 pistettä. Toiselle sijalle ylti Saara Salo 416 pisteellä ja kolmanneksi tuli Peetu Nuutinen, jonka pistesaalis oli 398.

Kesän aikana Pakkalan kentällä järjestettiin toistakymmentä sarjakilpailuiltaa. Niistä Justiina Järvenpää keräsi 396 pistettä, Pinja Leinonen 387, Juho Korpela 374, Jiri Nuutinen 358, Sauli Vaittinen 342, Venla Mäkijärvi 341, Lydia Myllymäki 341, Kerttu Järvenpää 340, Kaapo Nuutinen 324, Edvin Myllymäki 313, Eeva Vaittinen 301, Laura Salo 296, Viivi Taupila 293, Rasmus Mäkijärvi 289, Minttu Vainiomäki 283, Vilma Vainiomäki 272, Veera Vainiomäki 269, Paavo Koljonen 260, Vihtori Helenius 156, Milana Rajala 152, Aaron Aakkula 150, Jere Piilola 148, Sara Piilola 144, Vilma Parkkari 143, Sointu Yntälä 140, Amanda Rajala 140 ja Helmi Helenius 138 pistettä.

Ella Junnila jakoi palkinnot

Kilpailukauden päätöstilaisuuteen kutsuttiin palkittaviksi kaikki vähintään kuusi kertaa kesän aikana sarjakilpailuihin osallistuneet nuoret urheilijat. Palkinnot oli jakamassa Tampereen Pyrintöä edustava korkeushyppääjä Ella Junnila.

Junnilan nimissä on naisten korkeushypyn SE 196 senttiä, jonka hän hyppäsi vuonna 2021. Sillä tuloksella heltisi pronssimitali EM-hallikisoista.

Kolmesti MM-kisoissa ja kahdesti EM-kisoissa Suomea edustanut sekä kerran olympialaisissakin mukana ollut Ella Junnila kertoi palkitsemistilaisuudessa urheilleensa aina.

– Äiti vei minut pienenä urheilukentälle, ei leikkipuistoon.

Suomen parhaimmalta naiskorkeushyppääjältä kysytään monesti, miksi hän hyppää juuri korkeutta, eikä pituutta. Junnilan äiti Ringa Ropo kun pitää hallussaan naisten pituushypyn SE-tulosta 685 ja isä Juha Junnilakin on tehnyt kovia tuloksia samassa lajissa.

– Koska tykkään korkeushypystä. Kannattaa tehdä sitä, mistä tykkää. Tosi nuoresta tiesin, että minusta tulee korkeushyppääjä.

Kiikasta ponnistaneen Ella Junnilan urakehitys Suomen huipulle on osoitus siitä, että maaseudultakin voi edetä pitkälle urheilun saralla.

– Olen pieneltä paikkakunnalta kotoisin, mutta se ei ole estänyt minua urheilemasta, hän vahvistaa.

 

Takana kaikkien aikojen kesä

Perinteiseen tapaan Yleisurheilu-Team järjesti Pakkalan urheilukentällä viime kesänä harjoituksia ja kilpailuja. Uutena toimintana mukaan tulivat Sariolan koululla pidetyt lasten ja nuorten liikuntakerhot, joissa ohjaajina toimi useita nuoria urheilijoita.

– Niiden suosio oli yllättävän suuri, sanoo kahdessa eri ryhmässä pidetyistä kerhoista YU-Teamin Panu Siltanen.

Kun seura järjesti jalkapalloakin tavallista enemmän ja pelkästään tytöille suunnattua jalkapalloa oli kesällä kerran viikossa, niin voidaan syystäkin luonnehtia kesän olleen Yleisurheilu-Teamille kaikkien aikojen aktiivisin kesä.

Talviaikana liikuntakerhot pyörivät Sariolan koulun liikuntasalissa ja halukkaille myös Pirkkahallissa. Talvella on luvassa hiihtokilpailuja Sahalahden kuntoradalla. Tulevana kesänä jatkuvat sarjakilpailut sekä harjoitustoiminta yleisurheilussa ja jalkapallossa.

Palkitut urheilijat yhteiskuvassa Ella Junnilan kanssa.