Karaokeparatiisin Einari Paakkanen kertoo työstään Mikkolan Navetalla

Einari Paakkasen ohjaama, viime vuoden hauskimpiin ja koskettavimpiin kotimaisiin dokumenttielokuviin listattu Karaokeparatiisi nähdään Mikkolan Navetan luentosalissa lauantaina 25.marraskuuta. Ohjaaja on paikalla kertomassa työstään.

Karaoke on yhtä suomalainen ilmiö kuin kahvi ja keskiolut. Toinen kansakunta, joka rakastaa karaokea, ovat japanilaiset.

Karaokeparatiisi on sydämellinen elokuva tavallisista suomalaisista, jotka uskaltautuvat antamaan kaikkensa tulkitessaan tuttuja lauluja. He rakastavat karaoken yhteisöllisyyttä, purkavat pahaa oloaan ja yksinäisyyttään ja haaveilevat paremmasta.  Tarinoita riittää yhtä paljon kuin laulajiakin.

Elokuva on läheistä sukua Joonas Berghällin kehutulle dokumentille Miesten vuoro. Karaokeparatiisissakin puheenvuoro ja näkökulma on aivan tavallisissa tallaajissa, joilla jokaisella on oma tarinansa. Aluksi katsoja naureskelee näille kliseisillekin tyypeille. Hymy kuitenkin hyytyy, kun tarinat alkavat avautua katsojille; elokuva antaa äänen yksinäisille ja rikkinäisille. Mukana ovat karaoke-emäntä Evi, karaoke-autokorjaamon omistaja Kari, leikkaukseen pääsyä odottava Elina ja ujo hevimies Toni.

Dokumenttielokuvan on tuottanut Marianne Mäkelä ja esittämistä tukevat Pälkäneen kulttuuripalvelut ja Valkeakoski-opisto. Kello 14 alkavaan tilaisuuteen on vapaa pääsy, ja paikalla on myös puffetti.