Kangasalan valtuusto hyväksyi asemakaavamuutoksia

Kangasalan valtuusto hyväksyi neljä asemakaavamuutosta maanantain kokouksessaan. Hyväksytyiksi tulivat Lamminrahkan pohjoisosan kaava, Ilkon Pälvitien kaava sekä Mäkirinteentien ja Ruutanan Seurakunnantien kaavamuutokset.

Lamminrahkan pohjoisosan kaava tuo alueelle koteja lähes 4000 asukkaalle. Mäkirinteentien asemakaavamuutos puolestaan liittyy Prisman yhteyteen rakennettavaan verkkokaupan keräilyvarastoon. Pälvitien kaavamuutos koskee kolmea korttelia ja niihin liittyviä katualueita. Seurakunnantien kaavamuutos tekee mahdolliseksi seurakunnalle tarpeettomaksi jääneen seurakuntakodin purkamisen ja täydentävän asuntorakentamisen.

Soili Uotila-Välimäki esitti puheenvuorossaan Kokoomuksen valtuustoryhmän pohdintaa Lamminrahkan pysäköinnin haasteista. Hän sanoi olevan hienoa, että Lamminrahkasta pyritään luomaan helposti julkisilla liikennöintivälineillä saavutettava kaupunginosa. Saadun palautteen mukaan parkkipaikkoja ei ole alueella kuitenkaan riittävästi.

– Tällä hetkellä, kun alue rakentuu, tulee huomata, että muun muassa raitiotie, johon sujuva kulkeminen alueella tulevaisuudessa nojaa, on vielä hamassa tulevaisuudessa. Jos me haluamme, että alue on vetovoimainen nimenomaan tällä hetkellä, on huomioitava, että työmatkaliikenne ja arjen asiointi tapahtuu sieltä pääosin omilla autoilla. Mielestämme pohjoisosan parkkipaikkojen määrä tulisi huomioida asemakaavan tässä vaiheessa, Uotila-Välimäki lausui.

Lue myös:

Lamminrahkan pohjoisosan kaava tuo koteja noin 4000 asukkaalle

Seurakunnantien asemakaavamuutos etenee Ruutanassa

Asemakaavamuutos Kangasalan Prisman tontilla käyntiin – kaupan yhteyteen rakennetaan ruoan verkkokaupan keräilyvarasto

Kaupunginhallitukselta hyväksyntä Pälvitien asemakaavan muutosehdotukselle Ilkossa