Mobiliassa aloittaa uusi ravintola maaliskuussa – tekijöinä ravintola Pazzin taustavoimat

Auton ja tien museo Mobilia on tehnyt sopimuksen uuden toimijan kanssa ravintolapalveluiden tuottamisesta. Mobilian ravintolatoimintaa varten perustetaan uusi yritys, jonka taustalla vaikuttavat kangasalalaisen Ravintola Pazzin omistajat Jani Putula sekä Eveliina ja Otso Mikkonen.

– Tarkoituksenamme ei ole tehdä toista Pazzia, vaan Mobilian ravintolasta tulee hyvin erilainen ravintolakohde, kertoo pitkän linjan keittiömestari Jani Putula, jolla on omien ravintoloiden lisäksi vahvaa kokemusta isojen tapahtumien järjestämisestä muun muassa Hakametsän jäähallilla.

Mobilia on Eveliina Mikkoselle tuttu työpaikka nuoruusvuosilta, jolloin hän työskenteli Mobilian vuoropäällikkönä.

– Minua inspiroi erityisesti koko Mobilian alueen kehittyminen ja kasvaminen. Ryhmäasiakkaita varten Mobiliasta löytyy valmiina isot ja toimivat tilat, Mikkonen visioi.

Mobilian tulevan ravintola taustavoimat Hanne Liukkonen (vasemmalla), Eveliina Mikkonen, Aapo Tikka ja Jani Putula. Kuva: Elina Toukola/Mobilia.

Mobilian tulevan ravintolan kasvoina näkyvät jatkossa Pazzista tutut Hanne Liukkonen ja Aapo Tikka. Liukkonen on tuleva ravintolapäällikkö, jolla on pitkä kokemus hotelli- ja ravintola-alalta. Keittiömestari Tikka on työskennellyt alalla parikymmentä vuotta niin á la carte- kuin suurtalouskeittiöissäkin. Molemmille erityisesti kokous- ja juhlapuolen toteutukset ovat lähellä sydäntä.

Ryhmä- ja tapahtuma-asiakkaiden lisäksi Mobilian ravintola tulee jatkossakin palvelemaan myös kahvila-asiakkaita.

– Suunnitelmissamme on panostaa erityisesti Mobilian kahvilapalveluiden kehittämiseen, Eveliina Mikkonen paljastaa.

Myös arki- ja lauantailounaat ovat säilymässä kahvilan tarjonnassa.

Mobilia on etsinyt viime kesän jälkeen uutta, pitkäaikaista kumppania kahvila- ja ravintolatoiminnan toiminnan pyörittäjäksi.

– On innostavaa saada yhteistyökumppaniksi osaavat ja tavoitteelliset ammattilaiset, iloitsee Mobilian toimitusjohtaja Heidi Rytky.

Mobilian uusi ravintola aloittaa toimintansa maaliskuun puolivälissä. Helmikuun loppuun ja Pirkanmaan talvilomaviikon ajan ravintola- ja kahvilatoiminta jatkuu nykyisessä muodossaan. Maaliskuun alussa kahvila on hetken kiinni, kun uusi toimija valmistelee tilat avaamista varten.