Sappeelaiset Ainolla eurovaaleihin – kirjoittaja arvostelee päätöstä sappeelaisten äänestyspaikasta

Olisipa ollut mukava hilpaista Sappeesta Jouttesselkää pitkin Aitooseen äänestämään. Ei onnistunut, jos asuu väärällä puolella Sappeentietä. Olisi pitänyt hilpaista Onkkaalaan asti, eikä hauras vanhus sentään semmoiseen ryhdy, kun ei tunne ison selän virtapaikkoja.

Ihan totta: Pälkäneen valtuusto päätti muutama vuosi sitten, että osa Sappeen äänestäjistä merkitään Aitoon vaalipiiriin ja osa Onkkaalaan. Sappeentien eteläpuoli äänestää Kostia-areenalla, pohjoispuoli Honkalassa. Tilanne on toisaalta tragikoominen: Jos Sappeentien vastakkaisilla puolilla asuvat haluavat lähteä samalla kyydillä äänestämään, joutuu toinen odottamaan Aitoossa, kunnes toinen palaa Onkkaalasta.

Olemme yrittäneet saada päätökseen muutosta. Ensin kysymällä Digi- ja väestötietovirastosta, mutta siellä neuvottiin kysymään kunnasta. Hallinnon vastaus on: ”Se on nyt vaan näin päätetty. Voihan sitä käydä ennakkoon äänestämässä.”

Päätös kohtelee sappeelaisia epäoikeudenmukaisesti, sillä Aitooseen on kylältämme 10 kilometriä, mutta Onkkaalaan 25 kilometriä. Kaikkien sappeelaisten äänestäjien siirtoa Aitooseeen puoltaa myös se, että näin taataan tulevaisuudessakin Aitooseen riittävä määrä äänestäjiä, jotta vaalisalaisuus säilyy.

Luottavaisin mielin täällä odotamme kesäkuun eurovaaleja, että valtuuston uuden päätöksen turvin saamme koko kylän yhteisvoimin työntää Aino-kirkkoveneemme Jouttesselän aalloille kohti Aitoota ja – äänestystä.

Päivi Heinonen

 

Lue myös:

Muuttunut äänestysaluejako herätti hämmennystä Sappeessa – ”Sappeentien toisella puolella asuva veljeni äänesti Onkkaalassa ja toisella puolella tietä asuva sisareni Honkalassa”