Kangasalla vietetään rasisminvastaista viikkoa – ”Rasismiin puuttumisella näytämme, että välitämme”

Koko kuva – tarinoita maahanmuuton takaa -näyttely Taidetila Terrassa 19.3.–4.4.

Kangasalla vietetään 18.–24.3. valtakunnallista rasisminvastaista viikkoa, joka kulminoituu YK:n rasisminvastaiseen päivään 21.3. Tänä vuonna teemana on rasismiin puuttuminen.

Kampanjaviikko rohkaisee tunnistamaan rasismin ja toimimaan sitä vastaan. Rasismiin puuttumisella näytämme, että välitämme. Viikkoa organisoi Suomen Punainen Risti, joiden sivuilta löytyy hyödyllisiä materiaaleja rasismin torjumiseksi.

Kulttuuripalveluissa viikko näkyy Suomen Pakolaisavun ja valokuvaaja Julius Töyrylän näyttelyssä Koko kuva – Tarinoita maahanmuuton takaa, joka pohtii suomalaiseen yhteiskuntaan kuulumista ja ihmisten välisten suhteiden merkitystä uuteen maahan kotoutumiselle. Näyttely kysyy, mitä tapahtuu Suomeen saapumisen jälkeen ja mitkä asiat saavat uuden kotimaan tuntumaan kodilta. Näyttely on avoinna Taidetila Terrassa 19.3. alkaen 4. huhtikuuta asti.

Kangasalan kirjastoissa voi tutustua koottuihin aineistonäyttelyihin ja lukuvinkkeihin. Myös vastavalittu pehmopresidentti Martti Mahtimambo esittelee omat lukuvinkkinsä lastenosastolla teemalla ”Martti ei syrji”.

Nuorisotiloilla ja liikkuvassa nuorisotila Kyläkollissa herätellään keskustelua aiheesta ohjaajien johdolla SPR:n toimintamateriaalien avulla. Lisäksi nuorilla on mahdollisuus osallistua aihetta käsittelevään tietovisaan.

Kangasalan järjestötiimi tiedottaa maaliskuun järjestökirjeessä rasisminvastaisesta viikosta sekä Suomen Punaisen Ristin materiaaleista rasismin torjumiseksi.

Kampanjaan voi osallistua esimerkiksi jakamalla kampanjan viestiä somessa tai nostamalla aihetta esiin kahvipöytäkeskusteluissa.

– Se, että asioista puhutaan, on jo iso askel ja auttaa toimimaan eri tilanteissa. Pienikin teko tai ele voi merkitä isoa käännettä rasismia kokeneen elämässä, kampanjassa muistutetaan.