Kangasala jälleen parempi kahden LP:n kohtaamisessa – finaalipaikka katkolla perjantaina Pitkäjärvellä

LP Kangasala pelaa vakuuttavia pudotuspelejä lentopallon Mestaruusliigassa. Seurahistoriansa ensimmäistä mestaruutta jahtaava kangasalalaisjoukkue voitti vieraskentällä LP-Vampulan ja eteni välieräsarjassa 2–0-johtoon. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa, ja LP Kangasala tavoittelee tätä kotisalissaan Pitkäjärvellä perjantaina.

Vampulan ja LP:n toinen kohtaaminen Huittisissa lähes 900 katsojan edessä oli tiukka. Kangasalalaiset nousivat voittoon oltuaan tappiolla erin 2–1. Voitto kirjattiin viiden erän urakoinnin jälkeen (15–25, 25–13, 25–22, 17–25, 9–15.

LP Kangasalalta onnistuivat pisteiden valossa parhaiten Neea-Maria Joki, Iida Pöllänen ja Netta Rekola.

– Toisessa erässä meillä oli huonoa tekemistä ja tarvittiin uskoa, että tämä ottelu voitaisiin kääntää meille. Pitkällä erätauolla päätimme palata omalle tasolle ja valmentajamme Arttu Keränen korosti, että meidän on tuotava huolellisuutta peliin ja kommunikoitava paremmin keskenämme. Tiesimme, että tästä tulee tiukempi peli, sillä Vampulan kotikatsomo toi heille lisää motivaatiota, Joki .

LP Kangasalan tämän kauden jälkeen väistyvä valmentaja Arttu Keränen oli tyytyväinen siitä, että hänen joukkueensa pystyi viemään voiton vaikeiden hetkien jälkeen.

– Kolmannessa erässä saimme jo vitosvaihteen päälle ja pelasimme laajemmin ja monipuolisemmin. Viidennen erän meille ratkaisi Iinan (Andrikopoulou) syöttövuoro. Pitkäperjantaina meillä on edessä tämän sarjan vaikein peli, hän totesi lehdistötilaisuudessa ottelun jälkeen.