Sisäpaikat kyläasumisen messuille täyttyivät pikavauhtia – näytteilleasettajia mukana jo yli neljäkymmentä

Yritysten ja yhdistysten mielenkiinto ensi kesänä Luopioisissa pidettäviä kyläasumisen messuja kohtaan on ylittänyt odotukset. Tapahtuman järjestäjien mukaan messut täyttyivät ennätysajassa näytteilleasettajista, joita on kertynyt yli 40. Niinpä ilmoittautuminen on hallin sisätilojen osalta jo suljettu, mutta ulkoalueille otetaan vielä näytteilleasettajia.

Messuille ilmoittautuneiden yritysten ja yhteisöjen perusteella messuista tulee vahvasti sekä rakentamisen että kylien esittäytymisen messut. Rakentamisen teemaa tapahtumaan tuovat talotoimittajat, rakennusalan yritykset ja muut asumisen palvelut. Kyläasumisen mahdollisuuksia esitellään messuilla kymmenen kyläyhdistyksen voimin. Pälkäneen kunta esiintyi näyttävästi ASTA-messuilla Tampereella helmikuun alussa ja sama osasto on mukana myös kyläasumisen messuilla.

Rakentamisen ja kyläasumisen teemat yhdistyvät messujen yhteydessä järjestettävällä Avoimet talot ja pihat -tapahtumalla, jossa yleisö pääsee tutustumaan erilaisiin kyläasumisen kohteisiin. Avoimia kohteita on tähän mennessä ilmoittautunut kahdeksan kappaletta. Kohteissa esittäytyvät yhteisöasuminen, minitalot, korjausrakentaminen sekä pihat ja puutarhat. Avoimien talojen ja pihojen yhteydessä yleisöllä on mahdollisuus tutustua alueen tonttitarjontaan. Messujen näytteilleasettajat, ohjelma ja oheistapahtumat julkaistaan huhtikuun lopulla.

Luopioisten liikuntahallissa ja sen ympäristössä 8.–9.6. järjestettävän kyläasumisen messutapahtuman tunnuslauseena on ”Onni elää kylässä”. Messut järjestää Luopioisten Yrittäjät ry yhdessä Pälkäneen kunnan kanssa.

Pälkäneen kunta tuo Asta-messuilta tutun osastonsa kyläasumisen messuille. Mukaan on lähdössä myös iso joukko kyläyhdistyksiä sekä asumisen ja rakentamisen palveluiden yrittäjiä.