LP Kangasalan Arttu Kerästä odottavat uudet haasteet kotikaupungissa Kuopiossa – Kangasala-vuosiin mahtui tunteita laidasta laitaan

Arttu Keränen kuvailee nyt taakse jäänyttä kuusivuotiskauttaan Kangasalla opettavaiseksi kokemukseksi.

LP Kangasalaa kuusi vuotta luotsanneella Arttu Keräsellä menee vielä hetki sulatellessa kaikkea. Kausi loppui vasta.

– Pystyttiin vielä pelaamaan hyvää lentopalloa sunnuntaina PaKaa vastaan. Tällä kertaa se ei vain riittänyt.

Kaikki kunnia menee heille, mutta ajatusmaailma oli sellainen, että jos kausi sunnuntaina päättyy, Kuusamon on oltava aidosti parempi. Kangasala taisteli vielä hyvin.

Kun miettii, miten rikkonainen kausi on ollut monine haasteineen ja tapahtumineen, Kangasala voi olla ylpeä hopeastaan kauden päätteeksi.

– Kaikki laitettiin peliin, mutta paljon tuli sairastumisia ja loukkaantumisia sun muuta. Nopealla aikataululla joutui tekemään muutoksia ja vaihtelemaan pelipaikkoja niin sanotuille väärille pelipaikoille, Keränen pohtii taakse jäänyttä kautta.

Monien muutosten ja pitkäaikaisten poissaolojen takia joukkue ei pystynyt pelaamaan omalla huipputasollaan.

Opettavaista aikaa

Arttu Keränen kuvailee nyt taakse jäänyttä kuusivuotiskauttaan Kangasalla opettavaiseksi kokemukseksi. Hän pääsi näkemään niin huippuja kuin tappioita ja paljon sellaista, mikä ei ollut omissa käsissä, kuten koronakurimus.

– On ollut upeaa tehdä töitä Kangasalla, ja olen saanut tutustua hienoihin ihmisiin. Kyllä sekin jostain kielii, että kuusi vuotta olen ollut samassa paikassa valmentajana. Tämä on nykyään aika harvinaista.

Keränen jättää uudelle valmentajalle Nikolas Buserille vahvan joukkueen. Pelaajia on kehitetty kohti mestaruusliigan eliittiä, ja maajoukkueeseen on saatu pelaajia Kangasalta.

– Tämä kaikki menee yhtä korkealle kuin mitalien saavuttaminen. Kun olen pystynyt auttamaan yksilöä kehittymään hänen omalla urallaan eteenpäin, koen valtavaa onnistumista. Joukkueena olemme kasvaneet jatkuvasti.

Arttu Keränen sanoo viihtyneensä Kangasalla muutenkin hyvin. Maantieteellisesti sijainti on loistava Tampereen kupeessa.

LP Kangasalasta on pystytty rakentamaan naisten mestaruusliigan kärkiseura.

– Tänne on saatu rakennettua seura ja joukkue, jolla on mahdollisuus voittaa kultaa. On vain ajan kysymys, milloin se tapahtuu.

Katse Kuopioon

Arttu Keränen, 39, palaa juurilleen Kuopioon, kun hän aloittaa siellä valmennustyön tulevalla kaudella. Valmennuskokemusta miehellä on yhteensä 12 vuotta. Kangasalle Keränen tuli LP Vampulasta. Alun perin hän toimi Puijo Volleyssa valmennuspäällikkönä ennen valmennusuraansa.

Kerästä odottavat uudet haasteet Kuopissa, mutta sopimusta ei vielä haastatteluhetkellä ole tehty.

– Yritän aina käsitellä pelaajaa hänelle sopivalla tavalla ja autan häntä eteenpäin. Koen, että valmentamisessa kysymys on persoonasta eikä niinkään sukupuolesta.

Jokainen kausi Kangasalla on ollut tasapainoilua perhe-elämän ja valmentajauran välillä. Keräsellä on nyt ihan eri tavalla aikaa 5-vuotiaalle tyttärelleen.

– Fokus siirtyy nyt seuraavaan työtehtävään lähemmäksi perhettä.

Keränen kiittää lopuksi suurta talkoolaisten joukkoa, joka on osaltaan mahdollistanut LP Kangasalan menestystä.

Ikinä hän ei sano millekään ei. Mistä sitäkään tietää, vaikka hän vielä joskus palaisi Kangasalle.