Kangasalan päättäjille: Viekää tuhkatkin pesästä!

Kuhmalahden Pohjan kirjaston helmi ollaan aikeissa lopettaa. Se on suuri virhe! Ehkä lähetätte sen jälkeen meille asukkaille pienet eutanasiapillerit. Muuta lopetettavaa ei sen jälkeen olekaan kuin asukkaat eli veronmaksajat.

Kun muutin tänne Pohjaan vanhaan mummulaani maaliskuussa 2013, täällä oli vielä terveysasema. Ehdin käymään siellä kerran, kun astma otti yliotteen ja henki ei kulkenut. Ihanaa kun täällä oli palvelua ja sain avun nopeasti.  Vuonna 2015 Kangasalan kaupunki lopetti terveysaseman.

Onneksi kuitenkin jäi vielä kylän helmi, kirjasto. Laadukas  julkinen palvelu. Hyvä tarjonta kirjoista, monenlaista toimintaa. Itse käytän usein palveluita. Nyt eläkeläisenä vielä enemmän. Tulee hyvä mieli, kun kirjastossa tapaa ihmisiä lukemassa lehtiä kirjastossa. Samalla voi vaihtaa kuulumiset. Monenlaista tapahtumaakin on.

Olen hoitanut kirjastossa tietokoneella ja tulostimella lukuisat asiat. Eilen viimeksi. Missä sen jälkeen, jos kirjasto loppuu?

Sota ei yhtä naista kaipaa, tiedän sen, mutta sanoin jo kymmenen vuotta sitten, että kun kirjasto lähtee, lähden minäkin. En arvosta Kangasalaa kotikuntana, kun meiltä viedään kaikki.

Marita Heikkinen