Tays Valkeakosken yöpäivystys päättyy kesäkuussa – pälkäneläisten ja kangasalalaisten yöpäivystys on jatkossa Acutassa

Tays Valkeakosken yöpäivystys päättyy 1. kesäkuuta. Päivystys on palvellut Etelä-Pirkanmaalla valkeakoskelaisten lisäksi Akaan, Urjalan, Vesilahden, Lempäälän, Kangasalan ja Pälkäneen asukkaita silloin, kun heidän oma sosiaali- ja terveysasemansa tai sen kiirevastaanotto on ollut suljettuna. Valkeakosken yöpäivystyksen sulkeuduttua Tays Päivystys Acuta hoitaa yhdessä Taysin lasten päivystyksen kanssa Pirkanmaan hyvinvointialueen päivystyksellistä hoitoa vaativat sairaudet öisin kello 22–8. Acutan katuosoite on Ensitie 8, Tampere. Muina ajankohtina arkipäivisin ja viikonloppuisin päivystys jatkuu entisellä tavalla.

Ennen omatoimista päivystykseen hakeutumista tulee aina ensin soittaa päivystysapunumeroon 116117. Päivystysavussa ammattilainen arvioi terveysongelman kiireellisyyden ja tarvittaessa ohjaa oikeaan hoitopaikkaan. Henkeä uhkaavassa tilanteessa tulee soittaa hätänumeroon 112.

Tays Valkeakosken yöpäivystyksen lakkauttaminen on osa Pirkanmaan hyvinvointialueen palveluverkon uudistamista.