Kevään tähtinä Monica Groop ja Juha Kotilainen

Monica Groop.
Monica Groop.

Tulevana keväänä Kangasala-talo täyttyy jälleen klassisen musiikin konserteilla, teatterivierailuilla ja viihdeohjelmistolla. Rock- ja punkenergiaa taloon tuodaan uudella tapahtumasarjalla tammikuussa. Ohjelmistossa haetaan jälleen ennen kaikkea kattauksen monipuolisuutta.

Klassinen konserttisarja huipentuu mezzosopraano Monica Groopin, baritoni Juha Kotilaisen ja pianisti Ilmo Rannan konserttiin Rakkauden puutarhassa. Solistit tulkitsevat saksalaista liediä ja suomalaisten säveltäjien musiikkia.

Jazzohjelmistossa kuullaan kansainvälinen huippuvierailu: jazz- ja improvisaatiomuusikot Esa Pietilä, Eero Hämeenniemi ja Harvey Sorgen (USA) ovat esiintyneet trio-kokoonpanolla aikaisemmin, mutta yhtye täydentyy nyt kvartetiksi basisti Joe Fondan (USA) liittyessä mukaan.

Teatterivierailuista Kangasala-taloon saapuvat Kimmo Oksasen kirjaan perustuva Kasvonsa menettänyt mies sekä näyttelijä Seela Sellan 80-vuotisjuhlaesitys Pieni eläin. Linnateatterin Herra Hakkarainen harrastaa ja Sirkus Aikamoisen Onnellisten maa ilahduttavat lapsiperheitä.

Talon kolmas toimintavuosi avataan vauhdikkaasti täysin uudenlaisella tapahtumasarjalla Kapinakuu 2017. Kapinakuun klubi-illoissa jylläävät vanhat ja uudemmat anarkistit, kuten Matthews, Karanteeni, Uniklubi, Paleface ja Juju. Kapinakuuksi Kangasala-taloon levittäytyy Jussi Kilposen valokuvanäyttely Behind the Backstage – Takahuoneen takana.

Flamencotanssiteos Paperikengät saa kantaesityksensä tammikuussa Kangasala-talossa. Teoksen lähtöimpulsseina ovat toimineet karjalaistaustaisten henkilöiden evakkotarinat ja sukupolvelta toiselle siirtyneet muistot, joita Anu Silvennoinen ja Anne Hyvärinen ovat keränneet. Teos yhdistää flamencotanssin, sellomusiikin, laulun ja maagisen äänimaiseman voimakkaiksi tunnelmiksi ja kuviksi.

Flamencon pariin palataan myöhemmin keväällä Vandaluksen konsertissa, jossa flamencomusiikki fuusioituu maailmanmusiikkiin ja jazziin Raul Mannolan ja viiden muun taiteilijan käsittelyssä.

Tangolle omistetussa illassa Martin Alvarado ja Nuevo Quinteto Otra Vez tarjoavat suomalaista kaihomielistä tangoa rouhevampaa ja haastavampaa tangotulkintaa. Tangoillassa Carlos Gardelin tango cancion, Astor Piazzollan tango nuevo sekä Toivo Kärjen ikivihreät suomitangot yhdistyvät jazz- ja taidemusiikin elementteihin.

Kevään viihdeohjelmistossa kuljetaan suomalaisista legendoista ja klassikoista aina Elviksen maailmaan. Lisää ohjelmistoa julkistetaan loppuvuoden aikana ja kevään mittaan.