Kun jännitys karisi, pisteitä varisi

LP Kangasalan otteissa paistoi liiga-avauksessa pieni hermostuneisuus. Oman kautensa jo kolmanteen peliin saattanut rovaniemeläinen WoVo hyödynsi pelituntumansa ja LP:n hapuilun heti alussa, kun joukkueet ottivat mittaa toisistaan sunnuntaina Pitkäjärvellä.

– Lähdimme kyllä erilaista alkua hakemaan. Ensimmäisen pelin jännitys oli nähtävissä etenkin ensimmäisen erän lopussa, arveli LP-paitaan palannut Tiiamari Sievänen.

Vieraat veivät ensimmäisen erän, ja heillä oli hetkensä myös toisessa erässä. Kun LP kuitenkin sai käännettyä erän itselleen, loksahti etenkin syöttöpeli raiteilleen ja vastaavasti WoVo:n valmentaja Juha Keihäskoski arveli omiensa sortuneen henkiseen väsymykseen. Joukkue ei ole vielä alkukaudesta saanut vakiinnutettua tasoaan riittävän korkealle, vaikka on yksittäisissä erissä pystynyt laittamaan koviakin vastustajia ahtaalle.

– Uskalsimme pelata syöttöpeliämme ilman virheiden pelkoa, arvioi puolestaan LP Kangasalan päävalmentaja Arttu Keränen.

LP otti kauden avausvoittonsa noin 250 katsojan edessä lukemin 3–1 (19–25, 25–22, 25–12, 25–16).

Ottelut jatkuvat viikolla Viestiä vastaan Salossa ennen sunnuntaista ”paikalliskamppailua” OrPo:a vastaan Pitkäjärvellä.

– Salo ei ole koskaan helppo paikka mennä ottamaan pisteitä. Uskon kuitenkin, että pelaajat nyt huomasivat, että lopputulos on hyvä kun luotetaan omaan tekemiseen, LP:n Keränen ennakoi.

Tiiamari Sievänen, Mita Uiato ja kovat tehot takonut Kayla Haneline seuraavat, saako Vilma Ruuska pallon jäämään WoVo:n kenttäpuoliskolle.