Uskomattoman sujuva koronatestiprosessi – hyvä hyvä!

Testitulos osoittautui onneksi negatiiviseksi.

Alkusyksystä koronatestausrumban viiveet herättivät runsaasti keskustelua ympäri Suomen. Myös Pälkäneellä ja Kangasalla ne olivat jossain vaiheessa aikamoisia: ensin tuntikausienkin jonotus koronapuhelimeen, josta testiajan saa varattua, sitten jonotus näytteenottoon (pahimmillaan useita päiviä) ja lopuksi testituloksen odottelu, joka sekin venähti pahimmillaan useampaan vuorokauteen.

Oman perheeni ensimmäinen testikoitos oli edessä loppuviikosta. Perjantaiaamuna olin tikkana puhelimella kello 7.58, kun koronaneuvonnan puhelinnumero kello kahdeksalta avautui. Jouduin pahaenteiseen jonoon, mutta jonotus kesti lopulta vain hieman reilut 20 minuuttia.

Saimme lapselle ajan koronatestiin samaksi iltapäiväksi. Kello yhden jälkeen kaarsimme autolla Kangasalan keskusterveysasemalla sijaitsevan näytteenottopisteen luokse. Omaa vuoroaan pystyi helposti odottamaan omassa autossa. Kun edellinen asiakas poistui näytteenotosta, menimme odottamaan ulko-ovien taakse omaa vuoroamme. Testitilassa olimme maksimissaan kaksi minuuttia. Siinä ajassa kätevästi näytteen ottanut hoitaja ehti infota hyvin kaikki tarpeelliset asiat.

Lauantaiaamuna herätessäni huomasin, että testitulos (onneksi negatiivinen sellainen) oli tullut tekstiviestitse kello 23. 23  edellisenä iltana. Uskomattoman nopeaa toimintaa.

Ei voi siis todellakaan valittaa julkisen testauksen toimivuudesta: koko prosessi kesti kohdallamme reilut puoli vuorokautta. En tiedä, oliko meillä hyvää tuuria ja satuimme vain osumaan hiljaiseen testisaumaan, mutta jos tilanne on edes pääpiirteissään jatkuvasti tämä, ei prosessi yksittäisen asiakkaan kohdalla todellakaan ole turhan työläs.