Varusmiessoittokunta tuo lavalle energiaa ja taitoa

Varusmiessoittokunta valloittaa Kangasala-talon lavan marraskuussa. Kuva: Lauri Heroja.

Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan konsertti on täynnä nuorta energiaa ja maalailevaa, ohjelmallista progea – rock-bändien konserttimusiikkia. Varusmiessoittokunnan esitykset ovat taitavien muusikoiden vauhdikasta herkuttelua, joka vetää yleisön mukaan. ProG-konsertti koetaan Kangasala-talossa sunnuntaina 14. marraskuuta kello 18.

Kangasala-talossa Varusmiessoittokunnan soittajat näyttävät osaamistaan yli 20-henkisessä kokoonpanossa taiturimaisen progressiivisen rockin tahtiin. Kappalevalikoima ulottuu 1970-luvulta nykypäivään.

Parolannummen Panssariprikaatissa sijaitseva Varusmiessoittokunta kouluttaa vuosittain noin sata nuorta muusikkoa, tapahtumatuottajaa ja viestintäosaajaa esiintymis- ja taistelutehtäviin. Energiasta, osaamisesta ja esiintymisen riemusta tunnettu soittokunta esiintyy kaikkialla Suomessa, niin konserttisaleissa kuin paraatikentilläkin.

Sotilasmusiikkialan aliupseerikurssille valitaan varusmiessoittajien parhaimmisto perehtymään omaan erikoisalaansa ja kokoonpanonsa johtamiseen. ProG-konsertissa esiintyy bändisoiton äänenjohtajalinja, joka sukeltaa astetta syvemmälle rock-musiikin maailmaan.