Lauantaina kurvataan jälleen Kangasalle – harrasteajoneuvotapahtuma tarjoaa ohjelmaa sekä Mobiliassa että Vehoniemen Automuseossa

Auton ja tien museo Mobilia ja Vehoniemen Automuseo järjestävät yhdessä Tampereen seudun mobilistien ja Suomen linja-autohistoriallisen seuran kanssa koko perheen harrasteajoneuvotapahtuman lauantaina 10. kesäkuuta kello 11–15.

Kaikille harrasteajoneuvoille avoin tapahtuma on samanaikaisesti sekä Mobiliassa että Vehoniemen Automuseolla. Museoiden välillä kurvailee SLHS:n veteraanibusseja kuljettamassa yleisöä. Tänä vuonna bussit ajavat myös Kimmo Pyykkö -taidemuseolle sekä Varsamäen hevosajoneuvomuseolle. Bussit liikennöivät noin puolen tunnin välein, ja kuljetus on yleisölle ilmainen.

Sauli Väyrysen ajoneuvoyhdistelmä palkittiin viime vuonna Kurvaa Kangasalle -tapahtuman Kurvikkaimpana. Yhdistelmään kuuluu Buick Super 8 vm. 1947 ja asuntovaunu SMW 10 vm. 1962. Kurvikkaat muodot toistuvat niin vetoautossa kuin vaunussakin. Kokonaisuus todella kääntää päät. Kuva: Mobilia.

Vehoniemellä on pienoismallitapahtuma ja Mobiliassa autoalan toimijoiden esittelypisteitä. Tavattavissa on myös rallilegenda Simo Lampinen, joka vierailee alkutapahtumasta Vehoniemellä ja saapuu sitten Mobiliaan. Lampinen kertoo rallimatkoistaan kello 14 alkavassa tilaisuudessa Mobiliassa.