Vesijetit kiusana Pälkäneenkin järvillä

Näitä niin sanottuja vesijettejä on alkanut ilmaantua Pälkäneenkin järville. Minusta ne pitäisi kieltää koko alueelta jo ihan vaarallisuuden takia ja sen, miten ne vaikuttavat muun muassa vesilintuihin, hajottavat poikueet ja näin pienet linnut jäävät ilman emon suojaa ja pedot syövät ne. Kyllä ihmisellä on konsteja liikkua vesillä vaikka sillä suppilaudalla tai meloa kajakilla. Pitääkö aina olla jalkojen alla joku moottorihärveli?

Moni tulee hakemaan mökiltään rauhoittumista kiireen keskelle ja sitten pölähtää rantavesiin joku hitsin vesipörriäinen. Näitä jettejä eivät tarvitse oikeastaan muut kuin pelastuslaitos tai ammattikalastajat. Muille ne ovat aivan turha lelu.

Näillä härveleillä saattaa olla vakavia seurauksia, kun törmäillään tuntemattomilla vesillä kivikoihin tai muitten veneitä päin, ehkä uimareihinkin, jopa lapsiin uimapatjan päällä.

Kuka sitten ottaa vastuuta, kun vahinko sattuu? Jos varsinaista kieltoa ei pystytä laittamaan, ainakin kellonaika, jolloin saa ajaa. Pitää myös rajata alue, jossa näillä häiriköillä voi pörrätä ilman, että ulkopuoliset kärsivät tai joutuvat vaaraan.

Laiturilta paennut