Aaro Aho suunnisti viikonloppuna SM-hopeaa – kisa käytiin hurjalla 27 kilometrin radalla

Laitikkalan ja Luja-Lukon kasvatti Aaro Aho suunnisti erikoispitkän matkan SM-hopeaa. – Viimeinen tunti maastossa oli pirun vaikeaa, huokaili hopeamitalisti maalissa.

Suunnistussyksyn SM-kisoista viimeisinä kisailtiin erikoispitkät matkat viime viikonloppuna Kouvolassa. Miesten pääsarjan hurjalla 27 kilometrin radalla Laitikkalassa varttunut ja Luja-Lukon suunnistuskoulussa oppinsa saanut Aaro Aho käytti aikaa 2 tuntia 51 minuuttia jääden voittajasta Kooveen Timo Sildistä vain vajaat viisi minuuttia. Kahden tunnin kohdalla miehet vielä taistelivat yhteislähdöllä käydyssä kisassa rinta rinnan, mutta viimeisen tunnin aikana Sild karkasi.

– Viimeinen tunti maastossa oli pirun vaikea, ja hain kaiken kovan alustan mitä sain, kertoi Aho Suunnistusliiton tiedotteessa.

Vasta viikkoa ennen Kouvolan SM-kisoja Aho edusti Suomea Italiassa sprinttisuunnistuksen EM-kisoissa, ja muutos oli melkoinen lähes 30 kilometrin maastokisaan.

– Tykkään erikoispitkästä matkasta, ja tämä on ainoa matka, josta minulla ei ole vielä kultaa.

Samoissa SM-kisoissa pikkuveli Rauli Aho suunnisti 5:nneksi poikien 20-sarjassa.

– Syksyn sairastelu vei parhaan terän, harmitteli Rauli Aho jäätyään kärjestä jo 15 minuuttia 20 kilometrin suunnistusradalla.

Aiemmin syksyllä SM-pitkällä matkalla Joensuussa Kolin vuoristoissa hän otti pronssia samassa sarjassa, joten ihan ilman SM-mitalia ei tarvinnut tänäkään kesänä jäädä. Joensuun SM-pitkällä puolestaan Aaro Ahon osa oli ottaa kivenkova sija 5 miesten pääsarjassa. Viides sija on ollut Ahon veljesten teema tänä vuonna, sillä se oli myös Raulin sijoitus SM-yösuunnistuksessa syyskuun lopussa.

Viestin SM-hopeamitalistit tyttöjen 20-sarjassa Fanny Kukonlehto (vasemmalla) , Katri Kontio ja Annukka Linnainmaa.

Tyttöjen D18 -sarjassa niin ikään Laitikkalasta ja Luja-Lukosta ponnistanut Annukka Linnainmaa otti ensimmäisen sijoituksensa kymppikärjessä sijalla 10.

– Vihdoin ensimmäinen henkilökohtainen plakettisijoitus pisti puristamaan viimeisellä välillä irti kaikki, mitä koneesta lähti, kertoi Linnainmaa, kun kuusi tyttöä taisteli viimeisellä kilometrillä kahdesta viimeisestä palkintosijasta.

Toinen SM-hopea Pälkäneelle tuli syyskuussa SM-viestissä Annukka Linnainmaan juostua Kangasala SK:n 20-vuotiaiden tyttöjen joukkueessa Hollolan Hälvälässä muutaman vuoden takaisessa Jukola-maastossa. Alkukesällä hyviä Viestiliiga-avauksia juossut Annukka aloitti myös SM-viestin 5:ntenä, ja seuraavat osuudet juoksivat Katri Kontio nostaen kolmanneksi, ja Fanny Kukonlehto kirkasti mitalin värin vielä hopeiseksi.

Pälkäneen Luja-Lukon kasvateista Ahon veljekset edustavat nykyisin Valkeakosken Hakaa ja Annukka ja Katja Linnainmaa Kangasala SK:ta.