Sappeen seuraava askel

Syyslehti on Sydän-Hämeen Lehden erikoisnumero. Talvilehden tapaan sen sivuille on koottu runsaasti Sappeeta käsitteleviä aiheita.

Palkitussa matkailu- ja hiihtokeskuksessa tapahtuu etenkin talviaikaan niin paljon, että paikallislehden pitäisi irrottaa yksi toimittaja kokonaan Sappeeseen, jotta sen kuulumiset saataisiin raportoitua arvoisellaan tavalla.

Kun Sappee-aiheiset jutut kootaan kauden ja hiihtolomasesongin alla keskitetysti lehteen, seudun väki pysyy ajan hermoilla.

Syys- ja Talvilehtiin kootaan paljon muutakin tarinaa Sydän-Hämeen aktiviteeteista ja vireästä maalaiselämästä, sillä Sappee jakaa julkaisuja hiihtokeskuslehtien tapaan muun muassa messuilla.

 

Sappee on palkittu kahdesti vuoden hiihtokeskuksena sekä Vuoden kotimaisena matkailuyrityksenä.

Pälkäneen kunnanvaltuusto hyväksyi vuosi sitten kaavan, joka mahdollistaa seuraavan askeleen ottamisen.

Tällä hetkellä uusia mökkejä rakennetaan pääosin Mutkamäen varren ski in ski out -alueelle. Kaavamuutoksen jälkeen uusia mökkikortteleita alkaa nousta myös rinteiden toiselle laidalle.

Sappeen uusi kaava tuo alueelle lähes 400 uutta mökkitonttia, 30 vakituista asuntoa, kylpylän ja hotellin. Lisäksi kaava mahdollistaa golfkentän rakentamisen nykyisten frisbeegolfratojen paikalle sekä ravintoloiden ja myymälöiden rakentamisen matkailualueen ytimeen.

 

Kaikki eivät osaa iloita Sappeen kasvusta ja kehityksestä. Yksittäinen mökinomistaja valitti kaavamuutoksesta hallinto-oikeuteen. Valitus kaatui, mutta nyt valittaja on hakenut valituslupaa korkeimmasta hallinto-oikeudesta. Pahimmillaan tämä tietää reilun vuoden lisäviivästystä.

Taloustaantuma voi olla onni onnettomuudessa. Epävarmoina aikoina tuskin uskallettaisiin ryhtyä kylpylän tai golfkentän rakentamiseen. Tällaiset hankkeet odottaisivat joka tapauksessa, että talous lähtisi kasvuun.

Monet mökkitontin ostajat ajattelevat toisin. He satsaavat Sappeeseen nyt, kun kaupan on tontteja, joiden arvoa tulevat hankkeet nostavat. Moni myös rakentaa nyt, kun rakentajia on saatavilla ja hinnoissa on neuvottelun varaa.