Katse takaisin kotimaahan

Ennen Challenge cupin kotipeliä LP Kangasalan valmentaja Tuomas Alatalo arveli, että hyvällä pelillä unkarilainen Vasas Obuda Budapest on kaadettavissa. Vierasjoukkue otti kuitenkin jatkopaikan cupissa haettuaan Pitkäjärveltä 1–3 (25–21, 17–25, 20–25, 23–25) -voiton. Alatalo oli pelin jälkeen edelleen sitä mieltä, että hyvällä pelillä ottelu olisi ollut voitettavissa.

– Ei se pelaaminen ollut koko ajan sillä vaadittavalla tasolla. Toisen erän puolivälissä tuli paha notkahdus ja erä hävittiin, toinen notkahdus tuli kolmannen erän loppuun ja jatkopaikka meni sitten siinä, hän summasi.

Valmentaja oli kuitenkin tyytyväinen joukkueen yrittämiseen ja asenteeseen.

– Notkahduksia lukuun ottamattahan pelasimme ihan hyvin. Ja niinhän se on urheilussa, että jos on kaikkensa antanut niin voi hyvillä mielin katsoa itseään peilistä ja lähteä kehittämään itseään edelleen.

Erityisesti Tiia-Mari Sieväsen liberopeli ja Nicole Koolhaasin pirteät otteet antavat luvan odottaa paljon tulevissa liigapeleissä.

Kangasalalaisille saattoi jäädä ottelun jälkeen mieleen unkarilaisjoukkueen valmentajan lausahdus, jossa hän piti jatkopaikkaa hienona palkintona kaksi vuotta yhdessä olleelle joukkueelle. LP Kangasalan kokoonpano on saatu nykymuottiinsa vasta joitakin kuukausia sitten.

Nykyiseen permanenttiin katsellaan edelleen vahvistuksia. Aikaa on tammikuun lopun siirtorajan umpeutumiseen asti.

 

Tuoko tappio näyttöhaluja?

Tähtäintä käännetään nyt pikaisesti liigapeleihin. Jo viikonloppuna kangasalalaiset palaavat liigakentille, sekä lauantaina että sunnuntaina. Kun edessä on kahden pelin viikonloppu matkustamisineen, erityishuomiota kiinnitetään pelaajien lepoon ja energiaan.

– Yritämme jatkaa samalla intensiteetillä ja asenteella kuin Budapestiä vastaan. Helppoja pelejä ei ole luvassa, Tuomas Alatalo sanoo.

Lauantaina vieraissa kohdattava Pieksämäki on profiloitunut vahvaksi kotijoukkueeksi, jonka hyvän ja huonon päivän ero on kuitenkin suuri. Sunnuntaina Pitkäjärvelle saapuva Liiga-Ploki on puolestaan päässyt vaikean alkukauden jälkeen hyvään vauhtiin ja voittanut kaksi edellistä otteluaan.

Europelin tappion jälkeen katseet on kangasalalaisleirissä toisaalta helpompi kääntää liigapeleihin kuin jos LP olisi raivannut tiensä jatkoon voitolla. Silloin ajatus olisi voinut helposti karata tuleviin europeleihin; nyt pelaajien näyttöhalut liigapeleissäkin ovat tappion jäljiltä varmasti kovat.

Tunnelmia Pitkäjärven euro-kamppailusta: