Tulihan se sieltä

– Ei tarvinnut kauheasti mitään motivaatiopuheita pitää, muistelee LP Kangasalan valmentaja Tuomas Alatalo hetkiä ennen sunnuntaisen Liiga-Ploki ottelun alkua.

Alla oli edellispäivänä Pieksämäki Volleytä vastaan pelattu viisieräinen peli, jonka kangasalalaisjoukkue oli lopulta hävinnyt erin 3–2 (25–22, 23–25, 22–25, 25–20, 15–13). Euro-otteluita seuranneessa Pieksämäki-pelissä LP ei ollut parhaimmillaan – valmentaja Alatalon mukaan joukkue pelasi jopa kauden heikoimman ottelunsa.

– Lauantaina oli jostain syystä sellainen ”yksi päivä toimistolla” -asenne, emmekä ole niin hyvä joukkue että voisimme lähteä yhteenkään peliin takki auki. Jotenkin päästiin kuitenkin viiteen erään. Olkoon se ilonaihe, että sellaisella pelillä saatiin yksi piste. Toivottavasti se piste on jossakin vaiheessa hyödyllinen, Alatalo ruotii Pieksämäen reissua.

Tuuletuksen paikka. LP Kangasala palasi Pitkäjärvellä voittojen tielle, ja samaan suuntaan haluttaisiin jatkaa myös ensi viikonloppuna.

Vajaa vuorokausi myöhemmin Liiga-Plokia vastaan Pitkäjärvellä asenne oli kuitenkin toinen. Hyvän syöttöpelin ja toimivan vastaanoton – sekä ennen kaikkea kohdillaan olevan asenteen – turvin LP Kangasala palasi voittokantaan Liiga-Plokin kustannuksella luvuin 3–0 (25–18, 25–22, 25–23).

– Aloimme heti alusta asti pelata ja otimme ohjat. Ei se pelinä ollut mikään ihmeellinen, mutta asenne oli kunnossa ja saimme kolme pistettä, valmentaja Alatalo summaa.

Johtotähtinä kangasalalaisilla sunnuntaina olivat Tiia-Mari Sievänen ja Kayla Jeter.

 

Jälleen Pieksämäki

Tiukan kolmen pelin viikon rypistyksen jälkeen LP pääsee jälleen totuttelemaan rauhallisempaan viikkorytmiin.

Kangasalalaisjoukkue pelaa tällä viikolla vain yhden ottelun, mikä antaa mahdollisuuden keskittyä viime aikoja enemmän myös harjoittelemiseen – varsinkin, kun viikonlopun peliin ei tarvitse lähteä kauas. Joukkue emännöi Pieksämäkeä lauantaina Pitkäjärvellä.

– Mukavaa, että saadaan Pieksämäki heti uudestaan vastaan ja mahdollisuus revanssiin. Laitetaan sellainen hullunkiilto silmiin ja yritetään olla erityisesti erien lopussa kovia, niin otetaan voitto kotiin, valmentaja Alatalo ennakoi.